Startende ondernemer

Zakelijke lening voor startende onderneming

In Nederland zijn er enorm veel zelfstandige ondernemers. Dit is ontzettend mooi, het is natuurlijk prachtig om je eigen baas te zijn. Echter zitten er ook enkele nadelen aan het zelfstandig opstarten van een onderneming. Zo kost het erg veel tijd en moeite, je bedrijf is namelijk niet een twee drie opgericht. Je zult dus aan verschillende voorwaarden moeten voldoen om een zaak te mogen en kunnen opstarten. Nu is dit niet zo heel moeilijk als je er gewoon tijd in steekt. Een ietwat lastiger puntje is het krijgen van een zakelijke lening als startende ondernemer. Hier zitten namelijk aardig wat voorwaarden aan vast, het is niet zo snel geregeld en je zult je er aardig in moeten verdiepen. Gelukkig voor jou kunnen we je hier mee helpen. We hebben dit artikel geschreven zodat jij precies kunt zien wat je moet doen voor een lening en waar je op moet letten bij het aansluiten van de zakelijke lening voor je startende onderneming. Na het lezen weet je dus precies wat je moet doen, je kunt dan gelijk beginnen met je bedrijfje!

Soorten zakelijke leningen

Er zijn een hele hoop manieren waarop jij aan krediet kunt komen voor je bedrijf. Je hebt natuurlijk de normale vorm van een lening, dit is een gewone overeenkomst waarbij je een kapitaalbedrag geleend krijgt wat je vervolgens weer moet terugbetalen met rente. Vaak gelden er wel speciale regels voor opkomende ondernemingen, dit kan variëren van lagere rente tot aan een hoger betaalbedrag per maand.

Banner 728x90

Omdat dit zo verschilt is het handig om contact op te nemen met een boekhouder of met je bank, met deze persoon kun je gaan kijken welke soort lening voor jouw bedrijf geschikt is.

Dit is echter niet de enige manier om aan geld te komen, je kunt namelijk ook een crowdfunding actie opstarten. Dit is een soort verzamelperiode waarin je geld vraagt voor je bedrijf, vaak zien we dit terug bij mensen die iets kleinschaligs willen doen of die zich inzetten voor een heel specifieke groep. Zij hebben namelijk een sterke achterban, deze wil hen graag ondersteunen in hun bedrijf. Op starterskrediet.nl kun je een test doen. Hierin moet je aangeven wat de gegevens zijn van je bedrijf, denk bijvoorbeeld aan grootte en inkomen. Het resultaat wat hier uit komt laat heel handig zien wat voor soort leningen geschikt zijn voor jouw persoonlijke situatie. 

Voorwaarden zakelijke lening

Er zijn verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen wil je in aanmerking komen voor een lening. Dit is logisch, de bank kan namelijk niet zomaar geld gaan verlenen. Deze voorwaarden zijn echter heel duidelijk, het gaat er vooral om dat de bank garantie heeft dat ze het bedrag ooit nog terug zien. Ook deze voorwaarden staan normaliter vermeldt op de verschillende pagina’s van kredietverstrekkers. Je kunt natuurlijk ook altijd nog een afspraak maken met je bank, zo weet je helemaal wat je moet doen voor het verkrijgen van een lening.

Regelingen en subsidies voor opkomende ondernemingen. 

Zakelijk geld lenen? Kijk hier voor meer informatie

Soorten subsidies die je kunt krijgen

Het hebben van een eigen onderneming wordt beloont, dit zie je terug in de soorten subsidies je kunt krijgen. Als zelfstandig ondernemer heb je namelijk aanspraak op aardig wat regelingen en subsidies, een persoon zonder onderneming zou deze niet krijgen. Dit zijn er echter een hoop en het is lastig om het overzicht te houden, daarom hebben we voor jou alles op een rijtje gezet

Bijstandsverlening zelfstandigen

Iedereen met een zelfstandige onderneming kan op basis van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen vaak een extra bijdrage krijgen van de gemeente, dit is een maatregel om ervoor te zorgen dat er meer bedrijven komen in ons land. Er gelden wel een aantal voorwaarden voor het krijgen van de BBZ uitkering, je kunt een overzicht hiervan vinden op internet. Je kunt ook even langsgaan bij het gemeentehuis, deze kunnen je meer informatie verlenen.

Borgstelling MKB krediet

Dit is niet alles, je kunt namelijk ook borgstelling krijgen. Dit geldt dan voor een deel van het krediet. Je vraagt je misschien af, wat heb ik hier aan? Nou dat is heel simpel, je kunt namelijk op die manier meer geld lenen zonder dat je een groter onderpand moet leveren. Dit kan dus handig zijn voor bedrijven die een grote investering vereisten. Het is wel zo dat je voor deze borgstelling een vrij groot bedrijf zal moeten hebben met genoeg kapitaal, vandaar dat deze regeling niet heel belangrijk is voor een beginnend ondernemer. 

Ondernemen vanuit een uitkering

Heb je momenteel een uitkering, en wil je toch graag ondernemer worden? Wees dan niet getreurd, er zijn speciale regelingen voor mensen die gaan ondernemen vanuit een uitkering. Als je arbeidsongeschikt bent dan kun je recht hebben op verschillende vormen van financiële ondersteuning. Deze voorzieningen zijn aan te vragen bij het UWV. Je moet wel een uitkering hebben, dit moet je ook kunnen aantonen en laten zien. Voor de algemene lijst met voorwaarden kun je op de website van de UWV kijken. Het is ook mogelijk dat je start vanuit een WW uitkering, ook voor deze mensen zijn er speciale regelingen. Zo kun je namelijk recht hebben op het behoud van een WW uitkering tijdens het opstarten van een onderneming. Wat moet je hiervoor doen? Je zult contact op moeten nemen met jouw contactpersoon binnen de UWV. Hier moet je een afspraak mee maken om vervolgens te kijken wat er precies allemaal mogelijk is op het gebied van ondernemen

Investeringsfondsen

investeringsfonds voor zelfstandige starters

Er geldt een speciale regeling voor techno starters op de ondernemersmarkt. Zij maken namelijk kans om gekozen te worden door een investeringsfonds. Deze fondsen helpen de ondernemingen om hun bedrijf succesvol te laten groeien. De voorwaarden hiervoor zijn wel wat strenger, voor een geheel overzicht kun je een kijkje nemen op Seed Capital Technostarters.

Microfinanciering

Er zijn natuurlijk ook een hoop mensen die niet zo veel krediet nodig hebben voor hun bedrijfje. Voor deze groep is er een speciale regeling, zij kunnen terecht bij de microfinanciering. Dit is een vorm van subsidie die gericht is op lagere bedragen. Er zitten hier wel wat voorwaarden aan. Zo moet je je laten begeleiden bij het opstarten van je bedrijf en je moet laten zien dat je je inzet voor je onderneming.

Het MKB krediet

Sommige ondernemers hebben vrijwel geen beginkapitaal, voor deze groep loont het dan ook om eens wat onderzoek te doen naar het MKB krediet. Dit is een vorm van subsidie waarbij je op een goedkope manier aan krediet kunt komen. We hebben het dan hier over een lening tussen een halve ton en tweeëneenhalf ton.

Startersaftrek

Als laatste kijken we nog even naar de startersaftrek, ook al is hij als laatst, dit is zeker geen onbelangrijke. Het is een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Hierdoor worden mensen gestimuleerd om ook te beginnen met een onderneming. Beginnende onderneming kunnen het volgende: in de eerste vijf jaar is het mogelijk om drie keer een bedrag van om en nabij de 2000 euro van hun winst af te trekken. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden, deze zijn te vinden op de website van de belastingdienst.

Het is dus helemaal niet zo heel erg ingewikkeld om aan krediet te komen als je net begint met ondernemen, je moet alleen even goed kijken waar je precies moet zijn. Ga dus eerst voor jezelf na wat voor soort lening je wilt, dit is namelijk de grootste bron van inkomsten voor een beginnend ondernemer. Daarna moet je kijken of je in aanmerking komt voor de verschillende regelingen en subsidies die geboden worden aan beginnend ondernemers. Als dit allemaal gedaan is kun je dan eindelijk gaan beginnen met het bouwen van je eigen, zelfstandige bedrijfje!

Bron: starterskrediet.nl   & www.ikgastarten.nl

Lees ook interessante artikels

Fiscale voordelen voor zelfstandigen

Lenen als zelfstandige

Zakelijk bankieren met smartphone

Informatie over zakelijk lenen

Verschillende zakelijke leningen

Win-Winlening aanvragen

Crowdfunding

Zakelijke lening voor startende onderneming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *