Een flitskrediet

veilig flitskredietEen Flitskrediet wordt ook wel SMS-krediet, een minilening of een flitslening genoemd. Het is een lening met korte looptijd en een lage leensom. Voor een Flitskrediet gelden er dan ook andere voorwaarden als bij het aangaan van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.  Het geleend bedrag is minstens 100 euro en maximum 1000 euro. De looptijd van de flitslening is altijd korter dan 3 maanden. Voor nog kleinere bedragen tot 500 euro heb je vaak slechts 1 maand te tijd om deze terug te betalen.

Het flitslening valt onder de regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Wet op het financieel toezicht. Op 1 juli 2007 opende de eerste aanbieder van minileningen via SMS en Internet. Alle kredietverstrekkers die een flitskrediet willen aanbieden aan particulieren, zullen wettelijk een vergunning nodig hebben.

Rentevoet

De maximale rentevoet van een flitskrediet is 16% voor indexering: maart 2014 en 14% vanaf 2015. Sommige kredietverstrekkers van minileningen proberen de maximale rente percentage te omzeilen door bijkomende kosten in rekening te brengen in plaats van rente. Dit zijn bijkomende kosten die kredietverstrekkers aanrekenen. Deze administratieve kost kan oplopen tot 600% per jaar en voor elke kredietverstrekker anders.

Advies- en administratiekosten

Sommige woekeraars durven naast de wettelijke rente bijkomende kosten vragen voor advies en dossierkosten. Deze kunnen oplopen tot 150 euro. Ga bij deze geen flitslening aan maar kies voor een veilige minileningaanbieder. Onveilige kredietverstrekkers zijn dikwijls partijen waarvan men nog nooit gehoord heeft of die een buitenlandse financiële zetel hebben. Ga hier niet op in!

LIEVER VEILIG EEN FLITSKREDIET AANGAAN?

Veilige minileningen

Wij hebben het werk reeds voor u gedaan en de minikredietverstrekkers in onderstaande tabel opgegeven. De leningvoorwaarden zijn ongeveer gelijke voor beide kredietverstrekkers. Toch de aanvraag van een minilening kan verschillen, gelijk met het te lenen bedrag en de looptijd van het flitskrediet.

MINIKREDIET NEDERLAND

Aanbiederminilening minilening
Beoordelinggeld lenen
Minimale lening€ 100,-
Maximale lening€ 1500,-
Maximale looptijd62 dagen
Leningvoorwaarden- U bent van Nederland
- boven 21 jaar en onder 69 jaar
- Netto loon boven € 1000,- (excl. studiefinanciering)
- Geen uitkeringsgerechtigde
- Geen Uitzendkrachten
- Geen Zelfstandigen (ZZP/freelance e.d.)
Aanvragengeld lenen

 

MINIKREDIET BELGIE

min.max.rente
Hello Bank
Lening digitale aparaten
500 euro25002,40%Klein bedrag lenen
Creditcourt
Minilening
1251 euro50009,99%Klein bedrag lenen

Welke informatie is vereist?

Kom je in aanmerking voor een flitslening, dan is volgende informatie noodzakelijk:

Via SMS of e-mail dien je door te sturen

  • Het gewenste leenbedrag;
  • Voornaam en naam;
  • Looptijd lening;
  • Je geboortedatum;
  • Het rekeningnummer waar het geld mag op gestort worden;
  • Het volledige adres;
  • Ter identiteitskaartnummer.

Alternatieven voor Flitskrediet

Als alternatief kan je opteren voor een doorlopend krediet, een persoonlijk krediet, lenen bij vrienden, crowdfunding en dergelijke meer.

Wat is een Flitskrediet en hoe vraag ik aan?
Getagd op: