Wat is een Gold card eigenlijk?

Zoals de naam doet vermoeden, biedt deze vorm van kredietkaart je meer mogelijkheden. Zo kun je rekenen op uitgebreidere dienstverlening en kun je een grotere som geld opnemen. Vaak zijn de extra diensten interessant en bij intensief gebruik het waard om een hogere jaarbijdrage te betalen. Deze kaarten worden ook enkel verleend indien je inkomen aan de nodige vereisten voldoet.

Hieronder geven we je een overzicht van populaire Gold cards in België en Nederland:

Nederlandse Gold cards

Visa World Card Gold

Dit is de uitgebreidste reguliere creditcard van Visa. De houder van deze kaart krijgt extra klantenservice en een hoog op te nemen bedrag. Per jaar bedragen de kosten hiervoor € 36,50 en vanaf het tweede jaar betaal je € 55.

Flying Blue American Express Gold Card

Deze Gold Card biedt je airmiles aan per euro die je ermee uitgeeft. De jaarlijkse kosten voor deze kaart bedragen € 85 voor het eerste jaar en € 170 voor het tweede jaar. Per jaar krijg je maximaal 7500 airmiles.

ANWB Visa Gold Card

Het eerste jaar dat je houder bent van deze kaart, hoef je geen bijdrage te betalen. Vanaf het tweede jaar betaal je € 38,50 per jaar. Het voordeel van deze kaart is dat je meer geld kunt opnemen dan met een reguliere visakaart.

Mastercard Gold

Dit is een voordelige Gold Card. In de praktijk betekent dit wel dat je minder mogelijkheden hebt dan wat je zou verwachten van dit type kaart, maar toch meer geld kunt opnemen. Per jaar kost deze bescheiden Gold Card € 32,50, maar sommige banken bieden ze gratis aan indien je een trouwe klant bent.

American Express Gold Card

Deze kaart is vooral nuttig voor reizigers en mensen die veel onderweg zijn in het buitenland. Aan deze Gold Card is een uitgebreide Travel Service gekoppeld. Hieraan is wel een prijskaartje gekoppeld: € 99 het eerste jaar en € 199 het tweede jaar!

Visa World Card Business Gold

Dit is de uitgebreidste zakelijke creditcard van Visa. Met deze kaart mag je rekenen op een royale reisbijstand en hetzelfde geldt ook voor het op te nemen bedrag! Deze diensten kosten je € 154 per jaar.

Rabo Goldcard

Zoals de naam doet vermoeden, kun je deze kaart enkel nemen als je klant bent bij de Rabobank. Deze kaart is heel uitgebreid, maar ook erg duur.

ABN Amro Gold Card

Met deze kaart kun je meer geld opnemen dan met de gewone creditcard van ABN Amro. Bovendien ben je beter verzekerd! Per jaar kost deze kaart € 55,13.

Belgische Gold Cards

Cofidis Mastercard Gold

Ook deze Gold Card is interessant voor wie vaak reist. Je bent onderweg goed verzekerd en je kunt met deze kaart overal ter wereld terecht! Per jaar betaal je voor deze kaart € 5. Het maximaal op te nemen bedrag is € 500.

Beobank Visa Gold

Dit is de Gold Card versie van de gewone Visakaart die je bij de neutrale Beobank kunt aanvragen. Het op te nemen bedrag is aantrekkelijk. Bijkomend kun je genieten van extra diensten zoals internationale reisbijstand. De jaarlijkse kost bedraagt € 5 en het maximumbedrag dat je kunt opnemen, bedraagt € 3000.

American Express Gold

Deze Goldkaart staat bekend om haar zeer uitgebreide reisbijstand. De Traveldienst zorgt bijkomend voor voordelige prijzen voor reizen. Bijkomend hanteert American Express voor deze kaart geen maximumbedrag. De jaarlijkse kosten zijn dan weer heel hoog: € 195.

Keytrade Visa Gold

Met deze Goldkaart van Visa kun je meer uitgeven dan met de gewone Visa van Keytrade: maar liefst € 5000. De jaarlijkse kost voor deze kaart bedraagt € 50.

Waarom kiezen voor een Goldkaart?

De voordelen zijn duidelijk. Je kunt meer geld opnemen en zeker voor wie regelmatig reist, zijn deze kaarten aantrekkelijk. De jaarlijkse kosten zijn meestal hoog. Je doet er goed aan om alle voor- en nadelen naast elkaar te leggen. Als jij iemand bent die weinig reist en/of bijna nooit een kredietkaart gebruikt, dan wegen de kosten wellicht niet op tegen de baten.

Voor welke Gold creditcard kiezen?
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *