Vertrouwd geld lenen

Wij achten het van groot belang dat mensen bij  een krediet ook zeker weten dat zij dit op een betrouwbare, veilige en verantwoorde manier doen. Jaarlijks zijn er helaas toch nog duizenden mensen die verkeerde beslissingen maken bij het lenen van geld. Hierdoor komen zij in torenhoge schulden te zitten, wat niet alleen een totale aanslag is


op hun gezin maar ook vooral op hun portemonnee. Wij willen dit voorkomen en hebben om die reden een aantal tips opgesteld voor vertrouwd geld lenen. Zo kunt u met een gerust hart een som geld lenen.

 Houdt uw financiële plaatje in de gaten

Als u een krediet wil aangaan, is het eerst belangrijk om na te gaan of dit wel mogelijk is met uw huidige financiële plaatje. Daarnaast is het belangrijk om ook de ogen op de toekomst te houden. Misschien verliest u in de toekomst wel uw baan of gaat u minder verdienen, kunt u dan nog steeds rondkomen met deze extra vaste lasten? Blijf realistisch en probeer alle mogelijk scenario’s te bedenken. Beter teveel nadenken, dan te weinig als het gaat om geld lenen.

Leen alleen dat wat u écht nodig heeft

Bij vertrouwd lenen is het van groot belang dat u alleen leent wat echt nodig is. Misschien heeft u nog wel ergens reserves achter de hand, die u nog kunt inzetten. Dit is bijna altijd goedkoper en veiliger dan het afsluiten van een geldlening. Leen dan ook nooit meer dan nodig is voor een bepaald product. Let er ook op dat u de vaste lasten kan blijven dekken.


Vermijd impulsieve beslissingen

Als het gaat om vertrouwelijke lening, is het belangrijk om impulsieve besluiten te vermijden. U spreekt namelijk wel over een extra maandelijkse vaste lastenpost. Dat is een grote financiële verantwoordelijk, maak dan ook altijd een weloverwogen besluit!

Vertrouwd geld lenen