Voor we enkele aanbieders van prepaid creditcards met elkaar vergelijken, vertellen we je graag meer over wat een prepaid creditcard in feite is. In tegenstelling tot de klassieke kredietkaart is een prepaid creditkaart een vorm van kredietkaart waar op voorhand een bepaald bedrag is op gestort. Je moet dit betaalmiddel bijgevolg dus eerst voorzien van een bepaalde som geld. Dat doe je meestal door de kaart op te laden. Dit kun je doen door er vanaf je bankrekening een bepaald bedrag op te storten.

Een prepaid creditcard heeft best wel wat voordelen. Zo weet je precies hoeveel geld erop staat. Je kunt niet meer uitgeven dan het bedrag op je kaart. In het rood gaan en op die manier onverwachte schulden creëren is met een prepaid creditcard dus niet mogelijk. Op deze manier behoud je altijd een correct overzicht van je budget en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan! Prepaid creditcards hebben nog andere voordelen. Letterlijk iedereen kan een dergelijke kaart aanvragen. Er bestaan voor dit type geen voorwaarden qua inkomen of kredietwaardigheid. Vaak worden prepaidkaarten dan ook als een soort reserve gebruikt.

Aanbieders van prepaid creditcards

Net zoals bij de klassieke krediet kaarten zijn MasterCard, Visa en American Express wereldwijd de bekendste aanbieders van prepaid creditcards. Deze drie financiële instellingen werken op hun beurt dan weer samen met plaatselijke partners die de kredietkaarten aan de hand van eigen voorwaarden aan hun klanten aanbieden. Hieronder zetten wij enkele financiële instellingen op een rij die in ons land actief zijn en een goede naam hebben op het gebied van prepaid creditcards.

Prepaid creditcards vergeleken:

Bunq Travel Card

De Bunq Travel Card is zoals de naam doet vermoeden een creditcard die bedoeld is om op reis te gebruiken. Het bijzondere aan deze prepaid is dat in tegenstelling tot een klassieke kredietkaart deze aanbieder geen extra kosten rekent wanneer je betaalt in een andere valuta dan deze waarmee je je prepaid kaart hebt opgeladen. Bijkomend kun je als je kiest voor deze kaart van 3% korting genieten op reizen en met gemak huurauto’s of hotelkamers reserveren. Voor deze prepaid betaal je bovendien ook geen jaarbijdrage!

Veritas Prepaid Mastercard

Deze prepaid MasterCard kun je aanvragen als je over een Franse of Britse zichtrekening beschikt. Met deze rekeningen kun je tot twee prepaid kaarten per bankrekening aanvragen. De jaarbijdrage van deze mastercard is daarentegen een afknapper. Je betaalt maar liefst € 29,90 per jaar om deze prepaid te kunnen gebruiken.

Anytime Prepaid Mastercard

Deze prepaid versie van MasterCard biedt interessante mogelijkheden. Je kunt deze kaart zowel online of via een app opwaarderen. Hiervoor betaal je trouwens helemaal geen kosten. Ook van jaarlijkse kosten is hier geen sprake. Wel is er een maximumbedrag ingesteld van € 5000.

BNP Paribas Fortis Prepaid Mastercard

Deze prepaid is o.a. bedoeld om jongeren te laten kennismaken met de werking van een creditcard. Je kunt deze kaart al vanaf de leeftijd van 15 jaar aanvragen. Ook voor deze prepaid wordt een maximumbedrag van € 5000 gehanteerd. De jaarbijdrage voor deze kaart bedraagt wel € 18.

Revolut Prepaid Mastercard

Deze kaart werkt met een betaalapp en beschikt over een IBAN-nummer. Bijkomend hoef je voor deze prepaid geen jaarlijkse kosten te betalen. Ook mooi meegenomen is dat Revolut geen bijdrage aanrekent voor het omrekenen van buitenlandse valuta.

Belfius Mastercard White Prepaid

Voor deze prepaid werd geen maximumbedrag ingesteld. Je kunt dus zoveel opladen en betalen als je zelf wilt. De kosten voor deze kaart bedragen maandelijks € 1. Bijkomend krijg je bij Belfius bij deze prepaid ook de Pulse White-zichtrekening.

Belfius Mastercard Red Prepaid

Je aankopen zijn goed verzekerd als je kiest voor deze kaart. Wie bijkomend kiest voor een Comfort Red-rekening kan een tweede kaart gratis regelen. Jaarlijks betaal je voor deze service wel € 54.

Belfius Mastercard Gold Prepaid

Dit is de prepaid van Belfius met de meeste mogelijkheden. Je kunt deze kaart gebruiken zonder dat je hoeft rekening te houden met een maximumbedrag. Bovendien ben je goed verzekerd en geniet je kopersbescherming. Hiervoor betaal je jaarlijks € 78.

Zijn er ook nadelen aan prepaidkaarten?

Hierboven las je al over de vele voordelen van prepaids. Deze handige kredietkaarten hebben echter ook nadelen. Prepaidkaarten worden niet door alle handelaars aanvaard. Dit is o.a. het geval bij een aantal webwinkels, autoverhuurbedrijven, bij luchtvaartmaatschappijen of aan tolhuisjes. Sommige van de voordelen zoals niet onder nul kunnen gaan en vooruitbetalen worden door sommige consumenten dan weer als een nadeel beschouwd. Smaken verschillen. Wel echte nadelen zijn de maximumbedragen per transactie die soms gehanteerd worden. Ook moet je soms rekening houden met kosten per aankoop of voor het opwaarderen van je kaart aan een betaalautomaat. Online geld opladen is meestal wel gratis! Nogmaals: deze nadelen zijn niet algemeen. Daarom loont het om de hierboven beschreven kaarten met elkaar te vergelijken.

Vergelijk prepaid creditcard
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *