Schuldsanering

Mensen die in de loop der jaren schulden hebben opgebouwd die onmogelijk terug te betalen zijn, kunnen in sommige gevallen gebruik maken van de schuldsanering. Niet iedereen kan gebruik maken van de schuldsanering op het moment dat deze schulden heeft, er zijn namelijk aardig wat voorwaarden aan verbonden. Een van de punten die bekeken wordt


alvorens u gebruik kunt maken van de schuldsanering is hoe u aan de schulden bent gekomen. Alleen als de schulden buiten uw schuld om zijn ontstaan en u er alles aan hebt gedaan om het recht te trekken, kunt u gebruik maken van de schuldsanering.

 

Schulden aflossen die bijvoorbeeld ontstaan zijn uit gokken, het afsluiten van enorme leningen die nooit terugbetaald kunnen worden en het kopen van enorm dure producten op basis van afbetaling zullen niet door de schuldsanering worden betaald.

Uitleg schuldsanering

Op het moment dat u ervoor kiest om gebruik te maken van de schuldsanering en u ook aan alle voorwaarden voldoet voor het krijgen van schuldsanering, dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. U zit gedurende 3 jaar aan de schuldsanering vast, in deze 3 jaren is het de bedoeling om zoveel mogelijk van uw schulden af te betalen. Vrijwel alle inkomsten zullen direct worden doorgeschoven naar de schuldeisers, gedurende de 3 jaar hebt u dus erg weinig geld tot uw beschikking om zelf van te leven. Nadat u gedurende 3 jaar zoveel mogelijk aan de schuldeiser hebt betaald, zullen de rest van de schulden worden kwijtgescholden, hierdoor kunt u weer opnieuw beginnen met uw financiële leven. Als u gebruik maakt van de schuldsanering, zult u zelf geen beheer hebben over uw inkomsten, deze worden namelijk automatisch doorgespeeld naar de schuldeisers waarbij u nog schulden hebt lopen. Als u tijdens het schuldsaneringsproces weigert om mee te werken, dan zal het proces stoppen, waarna u weer geheel verantwoordelijk bent voor alle schulden.

Een nieuw leven na de schuldsanering

De schuldsanering zoals wij deze in Nederland kennen is een ideale regeling voor mensen die buiten hun schuld om diep in de schulden zijn geraakt, bijvoorbeeld door oplichting is misleiding, deze mensen kunnen aan de hand van de schuldsanering na 3 jaar afbetalen weer opnieuw beginnen met het leven. De gemeente betaalt de schuldsanering uit het belastinggeld, u hoeft dus geen premie te betalen om gebruik te kunnen maken van de schuldsanering. Bekijk voor de actuele


voorwaarden voor het in aanmerking komen voor de schuldsanering op de website van de overheid, deze veranderen namelijk regelmatig. Het is niet voor iedereen wenselijk om gebruik te maken van de schuldsanering, op het moment dat u maar weinig schulden hebt komt u vaak niet eens in aanmerking voor het schuldsaneringsproces. Tijdens dit proces mag u heel weinig van uw inkomsten houden, waardoor u zelf met moeite rond kunt komen, niet voor iedereen is dit wenselijk. Voor de meeste mensen is het gebruik maken van de schuldsanering echter de enige mogelijkheid om uit de schulden te komen. Lees hier meer over uit de schulden komen!

Schuldsanering

Een volledige videoreeks van Arjan van Oirschot die het zelfde lot ondergaan heeft als u. Wat kunt u van deze videoreeks verwachten?

  • Meer dan 2 uur video uitleg
  • Verteld vanuit eigen ervaring en hoe je er door komt
  • Dit moet u niet doen
  • Wie gaat u helpen?
  • Leuk is het niet, wel makkelijk
  • 36 maanden advies om u erdoor te helpen

Schuldsanering
Getagd op: