Heeft u recht op een erfenis?

Als er iemand uit uw naaste omgeving overlijdt kan het zijn dat er een erfenis op uw ligt te wachten. Volgens bronnen ligt er bij het Het ministerie van Financiën nog ruim 30 miljoen euro te wachten op nabestaanden. Dit geld zal uiteindelijk in de staatskas verdwijnen als het niet opgehaald wordt.


Het geld wordt doorgaans door een advocaat of notaris in beheer gehouden, het geld is wel geparkeerd bij het ministerie. Van daaruit zal het geld in de consignatiekas terecht komen. Daar wordt het geld 20 jaar bewaard als niemand het geld ophaalt. Is het geld na 20 jaar niet opgehaald? Dan wordt het eigendom van de stad en zal het in de schatkist terecht komen.

Heeft u recht op een erfenis? >>

Geld lenen? Eerst kijken of u recht heeft op een erfenis!

Als u geld wilt lenen kunt u dus het beste eerst even kijken of u recht heeft op een erfenis. Het komt niet vaak voor dat men recht heeft op enorme bedragen. Dit soort zaken zijn vooraf het overlijden van de betreffende persoon waar de erfenis vandaan zou komen veelal wel goed geregeld. De meeste erfenissen komen tot stand na het plotseling overlijden van een persoon. Op deze manier zijn de financiele zaken niet goed afgerond.

Het Ministerie van Financien zal ook niet zomaar een erfenis uitgeven. Hier gaan maanden overeen voordat aantoonbaar is geworden dat u de rechtmatige persoon bent voor de erfenis. U zult dus werkelijk alle bewijzen moeten verzamelen om aanspraak te kunnen doen op de erfenis.

Recht op een erfenis?
Getagd op: