Informatie hoe persoonlijke lening aanvragen 

Waarom een persoonlijke lening aanvragen? Als u op zoek bent naar een lening waarbij u van te voren precies weet waar u aan toe bent, dan is dat de Persoonlijke lening. Anders als bij het Doorlopend krediet zijn de termijnen, de rente en de looptijd van de lening van te voren vast gesteld. U weet dus precies hoelang u over het terug betalen van de persoonlijke lening zult doen, hoeveel u maandelijks aan het terug betalen van de lening kwijt bent en hoeveel rente u gedurende de looptijd van de persoonlijke lening betaald over het geleende bedrag.

Al deze punten van zekerheid zijn het tegenover gestelde van het Doorlopend krediet. Bij deze lening heeft u een variabele rente gedurende de looptijd van de lening en staat de looptijd van de lening niet vast. Met de persoonlijke lening kunt u prima als particulier geld lenen.

Persoonlijke lening aanvragen
Lening voor kleine uitgaven

Veel consumenten vinden de vooraf gestelde zekerheid een prettig gevoel als het gaat om geld lenen. Zij weten precies waar zij aan toe zijn. Echter is de mate van flexibiliteit bij de Persoonlijke lening minder als bij het Doorlopend krediet. Zo betaald u een hogere rentepercentage over het te lenen bedrag, mag u niet boetevrij aflossen en kunt u het afgeloste krediet niet meer opnemen. Anderzijds weet u van te voren wel precies waar u aan toe bent en zullen tussentijdse wijzigingen in de hoogte van de rente niet voor u van toepassing zijn. U heeft de lening afgesloten tegen een vaste rente.

PERSOONLIJKE LENING aanvragen NEDERLAND

min.max.rente
Kredietspotter
Persoonlijke krediet - NL
500 euro (geen minilening)75000 eurovanaf 4,7%Uw persoonlijke lening sluit u af bij KredietSpotter.nl
De Leningmakelaar
- NL (vergelijk verschillende leningen tegelijkertijd)
1000 euro100000 eurovanaf 5,1%De-leningmakelaar.nl - 30 leningen vergelijken
Geldschop - NL2500 euro75000 eurovanaf 3,90% Persoonlijke Lening oversluiten
Bekijk leningvoorwaarden

PERSOONLIJKE LENING aanvragen BELGIE

min.max.rente
Cofidis.be2500 euro 50.000 euro3,99%Persoonlijke lening offerte
Santander BE2500 euro50.000 euro5,5% tot 12%Persoonlijke lening offerte
Eurasca1251 euro99.000 euro3,99% tot 9,99%Persoonlijke kening offerte

Kenmerken van de Persoonlijke lening

U weet vooraf precies waar u aan toe bent
Omdat alle afspraken van te voren met u gemaakt en vastgelegd zijn weet u met de persoonlijke lening vooraf precies waar u aan toe bent zoals bij het Doorlopend krediet weer niet het geval is.

Vaste rente
U legt de rente van de persoonlijke lening vast gedurende de gehele looptijd. De actuele rente die op dat moment van toepassing en is u wordt aangeboden door de kredietverstrekker is de rente die u zult betalen over de lening. Deze rente staat vast en zal niet stijgen of dalen.

Een vaste looptijd
Ook de looptijd van de lening wordt vooraf afgesproken. U weet van te voren precies hoelang u over de lening zult doen om terug te betalen en hoeveel de lening u uiteindelijk gaat kosten gedurende de looptijd. Ook dit zijn kenmerken die lijnnrecht tegenover de voorwaarden van het Doorlopend krediet staan.

vergelijk persoonlijke leningen
Persoonlijke lening vergelijken

Boete voor aflossen
Anders als bij het Doorlopend krediet kunt u met een persoonlijke lening niet boetevrij aflossen. Omdat de voorwaarden van de persoonlijke lening meer zekerheid en een aantrekkelijkere rente bieden als bij het doorlopend krediet betaald u een boete als u de lening eerder wilt afbetalen. Als u meer vrijheid wilt in de lening is het aan te raden om een Doorlopend krediet af te sluiten.

Laat u dus altijd goed informeren over de voorwaarden van een lening en welke het beste bij uw bestedingsdoel en wensen past. Er zitten grote verschillen in de vormen van geld lenen. Bij onderstaande kredietverstrekkers kunt u de nodige informatie inwinnen. Zij staan u bij en geven advies over welke lening het beste bij u past. Wijzelf kunnen nooit advies verlenen in naam van deze kredietverstrekkers.

Persoonlijke lening aanvragen: voordelen

Wilt u een persoonlijke lening aanvragen, of bent u benieuwd naar de voordelen ten opzichte van de andere kredietvormen? Het is verstandig om deze met elkaar te vergelijken, omdat u er daarmee voor zorgt dat u een goede keuze kunt maken en het mogelijk is om een krediet af te sluiten dat aansluit bij uw wensen.

De persoonlijke lening is een consumptief krediet, net als het doorlopend krediet dat u kunt afsluiten. Dat neemt niet weg dat er sprake is van belangrijke verschillen. De persoonlijke lening is een stuk duidelijker en transparanter, maar is aan de andere kant ook minder flexibel. Wat dat betreft kunt u zelf een keuze maken uit de beide leningen, of heeft u de mogelijkheid om een advies aan te vragen bij uw bank. Uiteraard helpen we u hier graag op weg met uw keuze, door onder andere meer uitleg aan te bieden over de persoonlijke lening die u kunt aanvragen.

Duidelijkheid over de kosten

voordelen-persoonlijke-leningDe persoonlijke lening zorgt in ieder geval voor duidelijkheid over de kosten, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. In plaats daarvan zorgt u ervoor dat u goed op de hoogte bent van de totale kosten van de lening. Ga uit van het JKP, het Jaarlijks Kosten Percentage. Dit ligt over het algemeen net wat hoger dan de rente die u per jaar betaalt. Dat heeft te maken met het feit dat u de rente maandelijks dient te betalen. Dit maakt het geld lenen net iets duurder, iets dat u terug kunt zien aan het JKP.

De persoonlijke lening is daarnaast volledig transparant over de looptijd, aangezien u daar vooraf afspraken over maakt met de bank. Hoe lang zal de lening lopen en welk bedrag lost u iedere maand af om er uiteindelijk voor te zorgen dat u weer kredietvrij door het leven kunt gaan? U stippelt de complete persoonlijke lening uit, waarmee u ervoor zorgt dat u niet voor verrassingen komt te staan. Bent u op zoek naar duidelijkheid? Dan is het een goed idee een lening simulatie uit te voeren voor deze leenvorm, zodat u weet waar u aan toe bent.

Eenmalige uitgave

De persoonlijke lening is voor goed geschikt voor het doen van een eenmalige uitgave. Dat heeft te maken met de manier waarop de bank de kredieten zal verstrekken. De bank zorgt ervoor dat u de mogelijkheid heeft om een aankoop te doen, die u vervolgens over de looptijd van de lening terug kunt betalen. Dit zorgt voor het geld lenen zoals we dat allemaal kennen. U leent een bepaald bedrag, om vervolgens even de tijd te nemen om er achteraf voor te sparen. U zorgt ervoor dat u de kosten kunt spreiden, terwijl u toch al direct van uw aankoop kunt genieten.

De persoonlijke lening laat zich hierdoor onder andere goed lenen voor de aankoop van een nieuwe auto, of wellicht een mooie keuken. Dit zijn zaken waarvan u vooraf goed in kunt schatten wat deze gaan kosten, waardoor het mogelijk is de kosten te spreiden. Ga uit van de auto inclusief alle opties waar u gebruik van wenst te maken, of maak het plaatje voor de keuken compleet. Wilt u een deel of wellicht de volledige aankoop financieren? Dan zorgt u er met de persoonlijke lening voor dat u het geld tot uw beschikking krijgt.

Scherpe rente

Een bijkomend voordeel van de persoonlijke lening aanvragen, is de vaak scherpe rente. Dat heeft vooral te maken met het feit dat u de bank een grote mate van duidelijkheid kunt bieden, over wat u met het geld gaat doen. Het is niet mogelijk dit zomaar uit te geven aan een vakantie of aan andere uitgaven. In plaats daarvan spreekt u met de bank een doel af, waardoor zij onder andere de mogelijkheid hebben om de restwaarde in te schatten. Kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe auto? Dan zal de bank een kleiner risico lopen en zal u dat merken in de rente die u betaalt.

Daarnaast kunt u duidelijke afspraken maken over de rente, aangezien deze vast zal komen te staan. Sluit u een lening af met een looptijd van 4 jaar en betaalt u een rente van 7%? Dan betaalt u die rente tijdens het eerste jaar, maar ook in het tweede, derde en vierde jaar. Hier komt geen verandering in, ook niet wanneer de economie zich sterk verbetert en de algehele rentestanden enorme pieken laten zien. Er is geen sprake van onzekerheid, waardoor de persoonlijke lening een heel stabiele en veilige keuze is, wanneer u geld wilt lenen.

Persoonlijke lening aanvragen – Online simulatie

Uiteraard kunt u een online berekening maken van de persoonlijke lening. U kunt deze onder andere gebruiken om na te gaan wat het krediet zal kosten. Dat is heel interessante kennis, bijvoorbeeld om na te gaan of u de kosten nu en over een paar jaren kunt blijven betalen. Wat kost de lening u aan rente en hoeveel dient u als aflossing over te maken? U kunt aan de hand van deze elementen de maandlasten bepalen. Ga na of u de kosten van de persoonlijke lening kunt dragen en of het verstandig is om deze af te sluiten voor de aankoop die u wilt doen.

persoonlijke lening aanvragen
Persoonlijke lening aanvragen

Zorg er met de online berekening van uw persoonlijke lening daarnaast voor dat u een goed beeld krijgt van het verloop over tijd. Zullen de kosten afnemen, of nemen deze aan de andere kant juist op naarmate u er langer gebruik van maakt? Probeer de ontwikkelingen in te schatten en deze te combineren met de ontwikkelingen van uw inkomen die u verwacht. U kunt dan nagaan of u de kosten voor de persoonlijke lening ook in de toekomst kunt betalen en of het geld lenen op dit moment een goede keuze vormt.