Lijkt het te mooi om waar te zijn? Nemea, een Bank uit Malta belooft hoge spaarrentes van wel 3% netto rendement wanneer je je centen gedurende 5 jaar laat vastzetten. 


Nemea is een bank die gelegen is te Malta:

HEAD OFFICE

LEVEL 17, PORTOMASO TOWER,
ST. JULIANS STJ 4011, MALTA

Sébastien Ferket, directeur van Nemea België

Dit is niet de eerste keer dat een Maltese Bank ons banksysteem binnentreedt. Ook MeDirect is een Maltese bank maar met lagere spaarrentes die nog steeds hoger liggen dan de Belgische en Nederlandse bankspaarrentes.

Betrouwbaarheid Nemea Bank

Ze beloven hoge spaarrentes wanneer je je spaartegoeden voor langere tijd vastzet. In vergelijking tot de Belgische en Nederlandse rentes is dit 10 maal meer. Maar opgelet! Te spaartegoeden worden niet gewaarborgd door de Belgische of Nederlandse depositogarantiestelsel maar door het Maltese.  Malta heeft bij Moody’s bv een rating van A3, bij Fitch A en bij S&P (Standard & Poor’s) BBB+, terwijl België een rating heeft van Aa3 (Moody’s) en AA (S&P). De ratings voor Nemea liggen dus wel een pak lager. Maar als je deze rating met die van Argenta bekijkt,

Bank rating Nimea
Bank rating Nimea

zie je eigenlijk niet veel verschil.

Nemea heeft een spaargarantie van 100.000 euro per belastingplichtige. Het zijn niet de Belgen of Nederland die hiervoor moeten opdraaien maar wel de Maltezers zelf. Of de regering van Malta dat klaargespeeld krijgt, is nog af te wachten.


Hoe meer rente er wordt uitgekeerd, hoe hoger het risico wordt. Dat is eigenlijk de algemene regel. De rentes liggen in dit geval veel hoger dan de gemiddelde rentes dus de vraag is hoelang Nemea dit kan volhouden? Ook bij Nemea bank zijn de rentes reeds licht gedaald.

Nimea wil het spaargeld gebruik om consumentenleningen te verstrekken.

Waarom wel Nemea?

Anderzijds zijn de overheidsfinanciën in vergelijking met de Belgische en Nederlandse overheidsfinanciën vrij gezond. Zo hebben zij slechts een staatsschuld van 2% op het bruto binnenlands product (BBP) Terwijl Nederland en België rond de 3% en meer hangen.

Herfinanciering woonkrediet
Herfinanciering woonkrediet

De staatsschuld die in Malta voornamelijk in handen is van Binnenlandse investeerders, is  lager dan de gemiddelde staatsschuld in Europa. Daarbij is de werkloosheid in Malta zeer laag en heeft het gunstige economische vooruitzichten wat natuurlijk ook van belang is als je je spaargeld ooit nog wil terug zien.

Daarbij hebben de banken in Malta een hoge solvabiliteit. Dat wil zeggen dat het eigen vermogen groter is dan het vreemd vermogen of de schuld. Hierdoor is dus de kans groter dan bij faillissement, de ontleender zijn geld terug krijgt aangezien er genoeg eigen vermogen is.

Rentes

De bruto spaarrentes die door Nemea bank aangeboden worden zijn als  volgt:

Bruto rente spaardepositos
1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar
2.00%
2.50%
3.00%
3.50%
4.00%

Meer info kan je bekomen op https://www.nemeabank.com/personal-bank/fixed-term-deposits

Je moet een minimale inleg maken van 1000 euro om van de hoge rentes te kunnen profiteren.

Ervaringen Nemea bank

Aangezien Nemea bank vrij nieuw is, zal de tijd moeten uitwijzen of de bank al dan niet betrouwbaar is. Ik vermoed eveneens dat de rentes niet zo hoog blijven maar gebruikt worden om snel klanten te lokken. Ik verwacht dan ook dat de rentes gelijkaardig zullen lopen aan die van

ervaringen Nimea bank
Ervaringen Nimea bank

MeDirect, de andere Maltese bank.

Wij zijn echt benieuwd naar jullie ervaringen. Wie is er al klant?

Nemea bank belooft hoge spaarrentes
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *