Minilening zonder inkomen: Een kleine schuld, geld vinden voor een goed doel, een kleine aankoop die je wilt bekostigen, geldnood voor de komende kerstaankopen? Er bestaan verschillende redenen waarom iemand graag een klein bedrag of een minilening zou willen aanvragen. Maar de vraag is, hoe geraak je aan een minilening ‘zonder inkomen’?

Een minilening zonder inkomen

Klein geldbedrag lenenWanneer we spreken over een minilening zonder inkomen, dan hebben we het over bedragen tot 1000 EUR maximaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om toch een minilening zonder inkomen vast te krijgen. We bespreken er 6.

Minilening aangaan bij kredietverstrekker

Wel je hebt geluk. Als je niemand bekend wilt lastigvallen om een lening, dan kan je toch nog bij een aantal kredietverstrekkers terecht die je aan een klein geldbedrag kunnen helpen. Men noemt dit type van minilening ook wel eens flitskrediet. Ze doen namelijk geen check van je inkomsten waardoor de aanvraag snel verloopt. Kan je de minilening niet tijdig terugbetalen, dan is de kans op een nieuwe goedkeuring bij een nieuwe aanvraag minimaal.

Voordelen flitskrediet: 

  • Je regelt alles online zonder gedoe, dus geen afspraak bij een bank
  • Niet onderworpen aan BKR of CKP check
  • Snel geld op de rekening
  • Geld is terugbetaald? Dan kan je binnen het uur een nieuwe minilening aanvragen.

klein bedrag aanvragen zonder loon

 

Minilening aanvragen

 

Via je bankkaart

Mensen die een zichtrekening hebben, hebben ook een bankkaart. Met deze bankkaart kun je in principe in het rood gaan. Dat dien je wel op voorhand aan te vragen bij de bank maar in principe wordt er geen check gedaan van jouw inkomen. Wel vragen ze om een rekening te kiezen waar het loon op gestort wordt. Zo wordt het negatief saldo met grotere zekerheid terug aangezuiverd. Maar ook dit wordt niet gecontroleerd. Opgelet want in het rood gaan kan doorgaans meer kosten dan het afsluiten van een minilening bij een kredietverstrekker.

Minilening via een kredietkaart

Heb je een kredietkaart, dan kan je daarmee makkelijk een aantal zaken bekostigen zonder dat deze onmiddellijk van je zichtrekening afgaan. Meestal duurt de afrekening een paar weken. Wel is het aan te raden tegen de afrekening voldoende geld op de rekening te hebben staan. Zo niet, lopen te interesten eveneens hoog op. Maar betalen met een kredietkaart is ideaal voor een kleine financiële overbrugging te maken.

Lenen via vrienden of familie

minilening zonder inkomenJe kan altijd opteren om bij een groede vriend(in) of bij een familielid een klein geldbedrag te lenen. Hiervoor heb je in principe geen inkomen nodig. Deze kredieten lopen meestal zonder interest. Hier moet je wel rekening mee houden dat je daardoor een goede relatie op het spel kan zetten. Zorg er dus voor dat je de minilening tijdig terug betaalt. Het is trouwens voor de tegenpartij leuker om de lening op papier af te sluiten. Je spreekt dan af op welke termijn je het geld terug betaalt. Zelf vraag je ook achter een bewijsje voor elke terugbetaling. Zo zijn er later geen discussies mogelijk.

De gemeentelijke kredietbank (GKB)

Deze kredieten worden enkel verstrekt in Nederland en staan onder de bevoegdheid van de overheid. De gemeentelijke kredietbank is er voor die mensen die bv. loonsbeslag hebben gekregen of die via een standaard kredietverstrekker geen lening kunnen aangaan omdat ze bijvoorbeeld onvoldoende verdienen. Men spreekt dan van een ‘sociaal krediet’. Deze bank werkt aan zeer scherpe rentetarieven.

Naast het verlenen van minikredieten krijg je ook steun van het GKB bij het bemiddelen van schulden.

Ook kan je regelmatig deelnemen aan gratis workshops en cursussen zoals:  Preventie: voorkomen van schulden, budgetcursus, schuldenwijzer en veel meer.

Meer informatie vind je op: De Gemeentelijke Kredietbank

Crowdfundig

Via crowdfunding is het eveneens mogelijk een lening aan te gaan zonder inkomsten. Wel wordt deze manier van geld vergaren onderbouwd door een project waar je aan werkt. Het is dus belangrijk dat je mensen probeert warm te maken voor het doel dat je voor ogen hebt. Het ontleende bedrag wordt dan ofwel integraal terugbetaald met soms vrij hoge rentetarieven of in ruil lever je bepaalde diensten die het geleende bedrag compenseren.

Minilening zonder inkomen aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *