Een mini lening via sms aanvragen?! Het klinkt goed. Even snel geld nodig, een SMS-sturen en het geld wordt dadelijk op je rekening gestort. Is het echt zo gemakkelijk om deze mini lening dadelijk te ontvangen? Of zijn er bepaalde procedures die eerst doorlopen moeten worden? We leggen het kort uit.

Wat is een SMS-lening?

Heb jij al gehoord van een mini lening die je via een simpel SMS’je kan aanvragen? Het bestaat echt! Simpelweg een SMS sturen en het geld staat binnen de 10 minuten op je rekening. Natuurlijk kan je ook een e-mail sturen. Maar over het algemeen gaat de leningaanvraag sneller via SMS omdat die aanvragen geautomatiseerd zijn. Voor elke leningaanvraag die je doet, hoef je dus niet telkens een hele procedure te doorlopen om je mini lening gestort te krijgen.

Voorwaarden SMS-lening

Aan de SMS-lening zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Ten eerste dien je je als nieuwe klant wel te registeren. Men wil natuurlijk weten wie dat je bent. Daarvoor dien je een aanmeldingsprocedure te doorlopen. Het goede nieuws is dat die aanmeldingsperiode slechts 24 uur duurt. Met andere woorden, je hebt niet binnen de 10 minuten geld op je rekening staan maar toch wel zeker de volgende dag. Als geregistreerd lid, heb je geluk. Doe je een effectieve aanvraag en de andere voorwaarden zijn voldaan, dan staat het geld ongeveer op 10 minuten op je rekening.

mini lening via SMS aanvragen

Een tweede voorwaarde is dat je via SMS maar een maximaal bedrag kan gestort krijgen. Dit maximumbedrag verschilt van kredietverstrekker tot kredietverstrekker. Dat is ook logisch. Het is niet de bedoeling dat je in het oneindige telkens kleine bedragen kan opvragen. Dit wil zeggen dat je eerst je vorige lening zal moeten afbetalen voor dat je een nieuwe mini lening kan aanvragen.

Ook hier geldt dat er voor de aanvraag van een mini lening of microkrediet via SMS, geen BKR toetsing noodzakelijk is. Sta je dus op de zwarte lijst? Dan zal het nog altijd mogelijk zijn om een kleine lening vast te krijgen.

Bijkomende is het zelfs mogelijk een lening aan te gaan zonder loonstrook. Natuurlijk mag men niet vergeten dat wanneer men de lening niet tijdig terugbetaalt, er zware interesten op het bedrag geheven worden. Daarbij kan er voor hogere bedragen een extra garantstelling gevraagd worden. U dient hiervoor de garantstellingsdocumenten in te vullen en door te sturen naar uw kredietverstrekker, ten laatste 2 weken na de leningaanvraag. Er staan vrij hoge boetes op wanneer men de papieren aan de kredietinstelling niet tijd bezorgd .

Hoe verloopt de aanmeldingsprocedure?

De registratie of aanmeldingsprocedure is eenvoudig en efficiënt. Het zijn slechts 4 stappen die doorlopen moeten worden:

  • Selecteer het gewenste leenbedrag,
  • Upload je ID-documenten,
  • Vul de overige gegevens in (met onder andere het garantstellingsdocument),
  • Verifieer je bankrekening.

Welke bedragen kan men lenen?

De bedragen schommelen per kredietverstrekker en variëren tussen de 50 en de 1500 EUR. Hoe groter de mini lening zal zijn, hoe meer tijd je krijgt om de lening af te betalen. We spreken hier natuurlijk niet over jaren maar wel over enkele weken tot maanden. De meeste afbetalingstermijnen voor microkredieten liggen tussen de 15 tot 65 dagen.

Kredietverstrekkers SMS-lening?

De meeste gekende kredietverstrekkers waarbij men een SMS-lening kan aanvragen zijn: Ferratum en Saldodipje. Ze verstrekken voornamelijk mini leningen aan particulieren en dus niet aan zelfstandige ondernemers.

Mini leningen vergelijken?

Ga dan naar Lenen-zonder-bkrtoetsing.nl

Wat als het zondag is

Ook op zondag is het mogelijk om een mini lening aan te vragen, toch wanneer men al lid is. Op die manier kan de leningopdracht reeds van start gaan. Toch zit er een addertje onder het gras. De bankbetalingen lopen niet over het weekend en dus ook niet op zondag. De betaalopdracht zal pas kunnen uitgevoerd worden op de eerstvolgende werkdag. Wel zal men het geld sneller ontvangen dan wanneer men zich pas registreert bij de kredietinstelling.

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om op zondag aan een klein geldbedrag te komen:

  • Via je bankkaart. Wanneer je de toelating hebt gegeven om met je bankkaart in het rood te gaan, kan je op die manier toch geld afhalen ook al is het zondag.
  • Mini lening via vrienden of familie. Heb je dringend geld nodig en het bedrag is relatief klein, dan kan je het riskeren vrienden of familie om een klein leenbedrag te vragen. Opgelet! Goede afspraken maken goede vrienden. Stel desnoods een klein contract op waarin de afspraken worden vastgelegd.
  • Via je Creditcard. Met een kredietkaart kan je geld afhalen zonder dat je het onmiddellijk dient terug te betalen. Op het einde van de maand wordt het geldbedrag automatische van je zichtrekening gehaald. Staat er dan niet genoeg geld op de zichtrekening om het leenbedrag terug te betalen, lopen de interesten hoog op. Houd daar rekening mee.

Mini lening via sms aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *