Historisch lage hypotheekrente

Nog nooit hebben de hypotheekrentes zo laag gestaan als nu. Maar dat blijft natuurlijk niet. U heeft nu nog een laatste kans op uw bestaande hypotheek te laten herfinancieren of een nieuw woonkrediet aan te gaan met de historisch lage kredietrente. Een hypotheekrente van 2,0%? Dat is al geen abnormaal cijfer meer.


Maar de rentes hebben nog lager gestaan tot zelfs 1,6%. Natuurlijk dient de situatie optimaal te zijn om aan zulke lage rente te geraken. Wanneer u een bedrag voor 100% of zelfs 125% moet lenen, zal u nooit aan zulke voordelige tarieven komen.

Let wel op. Deze cijfers zijn niet de officiële cijfers. De echte gemiddelde rentevoet ligt om en bij de 3,5% maar de meeste banken gaan er onder. Dat heeft er mee te maken dat de Europese Centrale bank extra geld pompt in de economie.

rentevoet hypotheek geschiedenis

Gratis hypotheken vergelijken -> Hypotheek afsluiten

Goedkope hypotheek aanvragen?

Er zijn eigenlijk verschillende paden te bewandelen wanneer men last minute nog een goedkope hypotheek wil afsluiten. De rentes blijven natuurlijk niet historisch laag. Maar op bepaalde plaatsen is het toch nog mogelijk te lenen met een lage rente.

1) De belangrijkste maar ook het meest tijdrovende, is naar banken te gaan bij jouw in de buurt. Ik bedoel dan niet de grote banken zoals ING of BNP Fortis Paribas want die hebben de standaard geldende rentes te volgen, maar de kleine bank bij jouw in de buurt. Deze kredietverstrekkers zijn nog bereidt om moeite te doen en het maximale voor jou er uit te halen. Bij deze banken kan je makkelijk rentetarieven halen van om en bij de 2% afhankelijk van eigen middelen en looptijd.

onafhankelijke financieel adviseurOp de website van www.rodv.be (Rente op de voet) kan je nagaan wat je buurman betaald heeft voor zijn krediet en zo opsporen waar jij naar toe kan gaan voor de goedkoopste hypotheek in jouw buurt – > ga naar website

Vergeet niet te onderhandelen over uw rente. Het is niet omdat de bank 2,5% voorstelt dat u hier niet tegen in kan gaan. Bent u niet echt een overtuiger, neem dan iemand mee die in jouw plaats kan onderhandelen.

Onderhandelen over rentes is goud waard!

2) Een tweede optie is om naar een onafhankelijke partij te stappen die voor jouw lenigen vergelijkt. Dat kan online of bij een bank. In België heb je bijvoorbeeld de Immotheker.be en de hypotheekwinkel.be. In Nederland heb je Independer.nl en De-Leningmakerlaar.nl. Zijn kunnen tegelijkertijd verschillende leningen en voorwaarden met elkaar vergelijken en zo het krediet voorstellen dat best bij u past.

Lage rente met verplichtingen of duurdere lening zonder verplichtingen?

Hier moet u opletten. U kan bij de ene bank voordelige rentetarieven voorgeschoteld krijgen maar u bent bijvoorbeeld verplicht om bij die bank een schuldsaldoverzekering (SSV) en een brandverzekering te nemen. Of u kan kiezen voor een iets duurdere lening maar dan zonder verplichtingen. De keuze die u maakt hangt natuurlijk nauw samen met uw situatie. Men kan ook eisen dat u gedurende de looptijd een actieve lopende rekening gebruikt waar uw loon wordt op gestort. Terwijl het misschien best mogelijk is dat u bij een andere bank voordeligere tarieven kan krijgen met betrekking tot betaalopdrachten, sparen enzoverder. Ook dat draagt onrechtstreeks bij voor een duurdere of goedkopere rente. Kijk dus naar het totale kostplaatje en staar u niet blind op de lange rentetarieven.


3) U maakt zich een dag vrij een gaat naar Batibouw. Op Batibouw is het mogelijk om nog voordeligere rentetarieven vast te krijgen. Dat is wel een dagje prospecteren maar dat wel goed verdiend wanneer u uitrekent hoeveel u die dag bespaart heeft op uw hypotheek. Ook hier neemt u Batibouw hypotheek aflsuitenbest iemand mee die goed kan onderhandelen.

4) De aller goedkoopste hypotheeklening is natuurlijk bij de ouders. Ouders kunnen bijvoorbeeld beslissen reeds een deel van hun geld aan hun kinderen te schenken. Dat kan in de vorm van een bouwgrond of in Cash geld. Hier betaalt u 0% rente op en wanneer alles goed gaat, zeer lage successie kosten.

Herfinanciering van uw lening

Wegens de historisch lage rentes van 2%, is het de ideale moment om uw lening te laten herfinancieren wanneer u oorspronkelijk een variabele lening had afgesloten. Stel dat u een variabele lening afsloot op 4,2% dan is het zeker de moeite waard om te herfinancieren naar een vaste rente aan 2,5%.

Dit geldt ook wanneer u een vaste hypotheekrente van 4,5% afsloot en nu een herfinanciering wilt aan 2,5%

Opgelet met herfinancieringen! Ga na of u bij een andere bank ook nog geniet van uw oorspronkelijke woonbonus.

Om uit te maken of de herfinanciering voor u een voordeel oplevert, kan u gebruik maken van de herfinancieringscalculator. Ga naar www.spaargids.be en bereken het zelf!

Bron: Immotheker.be & Netto.tijd.be
Laatste kans op goedkope hypotheek of herfinanciering

Eén gedachte over “Laatste kans op goedkope hypotheek of herfinanciering

 • februari 18, 2017 om 5:58 am
  Permalink

  Goede dag

  Ik ben Rev. Brian Washington, een eigen geldschieter. Ik geef leningen met een rente van 3% per jaar en in het bedrag van € 10.000,00 euro tot € 900,000,000.00 euro als de lening bieden. 100% Project Financiering met beveiligde en onbeveiligde leningen beschikbaar. We zijn gegarandeerd in het geven van financiële diensten aan onze talrijke klanten over de hele wereld. Met onze flexibele kredietverlening pakketten, kunnen leningen worden verwerkt en overgedragen middelen aan de kredietnemer binnen de kortst mogelijke tijd. Wij opereren onder duidelijke en begrijpelijke taal en wij bieden leningen van alle soorten aan geïnteresseerde klanten, bedrijven, bedrijven, en allerlei organisaties van het bedrijfsleven, particulieren en investeerders in vastgoed. gewoon vul het onderstaande formulier in en weer terug naar mij als ik verwacht dat uw snelle en onmiddellijke reactie.

  Vul het LENING AANVRAAG:
  Voornaam: …………………
  Achternaam: ………………….
  Geslacht: ……………………..
  Burgerlijke staat: ………………………..
  Contact adres: ……………………..
  Stad / Postcode: …………………….
  Land: ……………………….
  Geboortedatum: …………………….
  Bedrag dat nodig is als lening: ……………..
  Lening Duur: ………………………….
  Beroep: ………………………..
  Maandinkomen: ……………………..
  Doel voor de lening: ………………………..
  Direct Telefoonnummer: ……………………………..

  Van,
  Rev. Brian Washington
  Directeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *