Gratis kredietkaarten

De kredietkaarten hebben we reeds uitvoerig besproken in Creditcard op deze site. In dit artikel vindt u alle belangrijke kredietkaarten die u online kan aanvragen. Het is zo dat elke bank wel een Visa kaart of Master card aanbiedt. Maar welke banken bieden nu een gratis kredietkaart aan? Ook hier maken we een onderscheid tussen België en Nederland. Opgelet! Het is niet mogelijk een kredietkaart aan te vragen in België als u van Nederland bent. Dat geldt ook omgekeerd.


Met gratis kredietkaart bedoelen we dat er geen jaarlijkse kosten zijn verbonden bij het hebben van een kredietkaart. In bepaalde gevallen betaalt u een jaarlijkse bijdrage zonder dat u de kaart gebruikt hebt. Die zetten we nu even op een rij.

Voor België hebben we de volgende gratis Creditcard’en:

KredietverstrekkerGratis verzekerenGespreid betalenstandaard limiet - euro
Deutsche Bank
db Titanium
neeja-
Buy Way
One Mastercard
neeja-
Keytrade
Visa Classic
janee1250
ABK Bank
ABK Visa
neenee2500
Argenta
Mastercard
neenee1250
Europabank
Visa
neenee2500
Record Bank
Visa
neenee1250
Carrefour
Visa Basic
neeja2510
Belfius
Mastercard White
neenee1250
BNP Paribas Fortis
Hello Prepaid card
neenee5000
Banca Monte Paschi Belgio
Multicard prepaid
neenee5000
Eldi
Mastercard
neeja5000
Mediamarkt
Mastercard
nee ja5000
Optima Bank
Mastercard
neenee5000
ecoPayz
ecoCard Prepaid Debit MasterCard
neenee15000

Voor België hebben we de volgende gratis Creditcard’en:

KredietverstrekkerBestedingslimiet
ABN AMRO Credit Card-
KNAB creditcard -
Neteller MasterCard-

Het is duidelijk dat in België meer keuze is tussen gratis kredietkaarten dan in Nederland.

Waarom gratis kredietkaart?

De reden dat bepaalde banken een gratis Visacard of Mastercard aanbieden is omdat ze de mogelijke twijfelaars over de meetlat willen trekken. Door een kaart gratis ter beschikking te stellen, hopen banken zo dat de kaarten dan ook gretig gebruikt zullen worden. Het nadeel is wel dat deze kaarten meestal minder opties bezitten. Daarbij is de kaart enkel gedurende het eerste jaar gratis! Daarna wordt er een bijdrage gevraagd wanneer u de kaart verder wilt gebruiken.


Wanneer u kiest voor American Express, is het mogelijk dat u wel betaald voor de eerste kredietkaart maar dat de tweede kaart enz. wel gratis is. American Express is vrij gul met het geven van extra kaarten. Op die manier hopen zij dat er veel geldtransacties via deze kaarten gebeuren. Je kan het zien als een soort familiekaart of businesskaart waar verschillende partijen gebruik van kunnen maken.

Waarom een bijdrage betalen voor uw betaalkaart?

Kredietkaarten vallen onder Internationale betaalkaarten. Hierdoor liggen de kosten voor dekking hoger. Voor een gewone Debetkaart staat hier tegenover een rekeningnummer. Banken verdienen geld wanneer een klant geld op dit rekeningnummer stort. Hierdoor worden debetkaarten vaak gratis aangeboden. In tegenstelling tot kredietmaatschappijen, hebben zij dit niet.

Daarbij zijn deze kredietmaatschappijen gebonden aan extra dekkingsplicht:

  • reisverzekering
  • fraudeverzekering
  • diefstalverzekering

Deze dekking brengt kosten met zich mee. Die worden door de klant betaald.

Daarbij wil men verhinderen dat iedereen zomaar een kredietkaart gaat aanvragen. Om dit te vermijden, wordt een jaarlijkse kost uitgerekend die de klant afdraagt.

Geld lenen met uw kredietkaart

Opgelet. Wanneer u betaalt met een kredietkaart, leent u het bedrag tot het einde van de maand. Wanneer u een nieuwe handtas koopt, krijgt u op het einde van de maand de rekening voorgeschoteld. Wanneer de kredietkaart gekoppeld is aan een rekeningnummer, wordt het uitgeleende bedrag op het einde van de maand afgehouden.

Gratis kredietkaart: Gratis Visa en Mastercards