Gratis kredietkaarten

De kredietkaarten hebben we reeds uitvoerig besproken in Creditcard op deze site. In dit artikel vindt u alle belangrijke kredietkaarten die u online kan aanvragen. Het is zo dat elke bank wel een Visa kaart of Master card aanbiedt. Maar welke banken bieden nu een gratis kredietkaart aan? Ook hier maken we een onderscheid tussen België en Nederland. Opgelet! Het is niet mogelijk een kredietkaart aan te vragen in België als u van Nederland bent. Dat geldt ook omgekeerd.

Met gratis kredietkaart bedoelen we dat er geen jaarlijkse kosten zijn verbonden bij het hebben van een kredietkaart. In bepaalde gevallen betaalt u een jaarlijkse bijdrage zonder dat u de kaart gebruikt hebt.

Waarom gratis kredietkaart?

De reden dat bepaalde banken een gratis Visacard of Mastercard aanbieden is omdat ze de mogelijke twijfelaars over de meetlat willen trekken. Door een kaart gratis ter beschikking te stellen, hopen banken zo dat de kaarten dan ook gretig gebruikt zullen worden. Het nadeel is wel dat deze kaarten meestal minder opties bezitten. Daarbij is de kaart enkel gedurende het eerste jaar gratis! Daarna wordt er een bijdrage gevraagd wanneer u de kaart verder wilt gebruiken.

Wanneer u kiest voor American Express, is het mogelijk dat u wel betaald voor de eerste kredietkaart maar dat de tweede kaart enz. wel gratis is. American Express is vrij gul met het geven van extra kaarten. Op die manier hopen zij dat er veel geldtransacties via deze kaarten gebeuren. Je kan het zien als een soort familiekaart of businesskaart waar verschillende partijen gebruik van kunnen maken.

Gratis kredietkaart of kredietkaart met lage kosten

Waarom een bijdrage betalen voor uw betaalkaart?

Kredietkaarten vallen onder Internationale betaalkaarten. Hierdoor liggen de kosten voor dekking hoger. Voor een gewone Debetkaart staat hier tegenover een rekeningnummer. Banken verdienen geld wanneer een klant geld op dit rekeningnummer stort. Hierdoor worden debetkaarten vaak gratis aangeboden. In tegenstelling tot kredietmaatschappijen, hebben zij dit niet.

Daarbij zijn deze kredietmaatschappijen gebonden aan extra dekkingsplicht:

  • reisverzekering
  • fraudeverzekering
  • diefstalverzekering

Deze dekking brengt kosten met zich mee. Die worden door de klant betaald.

Daarbij wil men verhinderen dat iedereen zomaar een kredietkaart gaat aanvragen. Om dit te vermijden, wordt een jaarlijkse kost uitgerekend die de klant afdraagt.

Geld lenen met uw kredietkaart

Opgelet. Wanneer u betaalt met een kredietkaart, leent u het bedrag tot het einde van de maand. Wanneer u een nieuwe handtas koopt, krijgt u op het einde van de maand de rekening voorgeschoteld. Wanneer de kredietkaart gekoppeld is aan een rekeningnummer, wordt het uitgeleende bedrag op het einde van de maand afgehouden.

Welke creditcards bestel je bijna kosteloos?

Iedereen kent de bekendste aanbieders van kredietkaarten: Mastercard, Visa en American Express. We hebben er allemaal wel eens van gehoord. In België gebruiken consumenten nog niet zo frequent een creditcard als dit in andere landen, zoals de Verenigde Staten, het geval is. Toch is deze manier van betalen de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Ook bij ons gebruiken steeds meer consumenten een creditcard. Dit is geen wonder. De kredietkaart biedt je een kleine buffer die soms meer dan welkom is. Steeds meer mensen tonen dan ook belangstelling in dit al lang bestaande, maar toch nog wat onbekend betaalmiddel. Veel mensen associëren creditcards met bijkomende en doorlopende vaste kosten. In de praktijk hoeft dit helemaal niet zo te zijn. In dit artikel vind je enkele voorbeelden van aanbieders van creditcards die bijzonder voordelige voorwaarden hanteren. We zetten ze even voor jou op een rij.

Beobank

Beobank Visa Internet Cashback

Deze Visakaart is erg geschikt voor mensen die voor het eerst een creditcard gebruiken. Jammer genoeg is ze niet kosteloos, maar het bedrag dat je ervoor betaalt is beperkt. Dit is dus letterlijk en figuurlijk een haalbare kaart voor vele mensen. Gedurende de eerste drie maanden dat je deze kaart gebruikt, krijg je 3% van je bestede bedrag terugbetaald. Na deze eerste periode daalt het terugbetaalde bedrag tot 1%. De jaarlijkse kosten voor deze kaart bedragen € 5. Het maximale bedrag dat je met deze kaart kunt opnemen bedraagt € 2500. Dit is een standaard bedrag dat gehanteerd wordt door de meeste aanbieders.

Beobank Extra World Mastercard

Ook deze kaart bied je gedurende de eerste 3 maanden 3% van je uitgegeven bedrag aan. Als deze periode van 90 dagen voorbij is, daalt de teruggave van je bestedingen tot 1%. Ook voor deze Mastercard betaal je een jaarbijdrage van € 5. De limiet is evenwel groter. Met deze kaart kun je tot € 3000 opnemen!

Beobank Mastercard

Met deze kaart krijg je toegang tot pc-banking en word je verwittigd bij betaling door middel van sms’jes. Je krijgt bij de aanschaf van deze kaart een tegoed van € 5. Dit is tevens ook het bedrag van de jaarlijkse kosten. De maximaal op te nemen limiet bedraagt voor deze kaart de klassieke € 2500.

Deutsche Bank

Deutsche Bank Titanium Mastercard

Al wie een gratis zichtrekening opent bij de Deutsche Bank, krijgt een kosteloze Mastercard met een limiet van € 1249 euro.  Met deze kaart heb je geen maandelijkse of jaarlijkse kosten.

Waarom deze kaarten voordelig zijn?

Deze creditcards vallen allemaal op door hun lage of niet bestaande jaarlijkse kosten. Bij vele andere aanbieders betaal je gegarandeerd veel meer. Het staat je natuurlijk vrij om andere aanbieders met Beobank en Deutsche Bank te vergelijken.

Aandachtspunten

Kostenspreiding

Een jaarlijks bijkomend percentage van 12% is bij kostenspreiding geen uitzondering. Dan bent u beter af met een regeling waarbij u maandelijks de afrekening van uw creditcard betaalt!

Betalen in buitenlandse valuta

Als u een creditcard in het buitenland gebruikt, betaalt u buiten de eurozone in een andere valuta. De omrekening gebeurt automatisch tijdens de betaling. Hou er rekening mee dat hiervoor een niet zo gunstig tarief gehanteerd wordt.

Geldautomaat

Je creditcard gebruiken om geld af te halen bij een geldautomaat is niet zo’n goed idee. Vaak betaal je 3% van het afgehaalde bedrag als transactiekosten!

Gratis kredietkaart: Gratis Visa en Mastercards
Getagd op: