We weten allemaal dat een huis in Brasschaat of Keerbergen, niet even duur gaat zijn dan een huis in de Limburg of de Ardennen. Er zijn zeker nog plaatsen in België waar je voor een schappelijke prijs een degelijke woning kunt kopen. De vraag is natuurlijk waar! Als je het er voor over hebt om een beetje verder te gaan wonen, kan het je al makkelijk 100.000 euro schelen. Daarnaast hebben die woningen meestal ook nog eens een groter grondoppervlak voor al diegene die graag ruimte hebben.  We gaan even na waar zulke woningen te vinden zijn.

Instapklare goedkope woningen

We vergelijken prijzen van woningen met minstens 3 slaapkamers die geschikt zijn als gezinswoning en die in degelijke staat zijn om onmiddellijk te betrekken.

—————————————————————————————–

HYPOTHEEK NODIG? LEES MEER OP ONZE SITE => HYPOTHEKEN

——————————————————————————————

Namen


Namen staat op onze top 3 lijst van de meest goedkope plaatsen wat betreft de aanschaf van een woning. Zelf vind ik de omgeving van Namen zeer mooi. Het is zo wat het begin waar de typische rotsformaties van de Ardennen beginnen. Maar ook in en rond Namen is het niet overal even goedkoop. Ga je meer richting het noorden, dan zullen de prijzen iets hoger liggen dan woningen meer naar het zuiden toe.

 

 

 

De goedkoopste woning die ik daar ontdekt heb: 90.000 euro, rustieke stadswoning, 3 slaapkamers, stadstuintje, verouderde staat maar mogelijkheid om direct in te trekken.

Namen goedkope woning(Bron: ECO GROUPE IMMOBILIER, ZIMMO)

Henegouwen

Ook in het Franse Henegouwen staan er tal van goedkope huisjes die je voor een prikje kan kopen. Het goedkoopste pand heb ik in Colfontaine gevonden maar daar was wel nog wat renovatie aan. Een pand waar men direct kan intrekken, heb ik gevonden in Blaugies. Het is duidelijke dat woningen dicht aan de grens van Frankrijk, goedkoper zijn dan die woningen richting Brussel.


Goedkoopste woning: 97.500 euro, 3 slaapkamers, klein tuintje, onmiddellijk in te trekken.

Baugies goedkope woningen

 

(Bron: Jean-Paul Lance, Zimmo)

Luxemburg

Eigenlijk een geduchte concurrent van de hierboven vernoemde provincies want ik heb nog een woning gevonden die zelfs nog goedkoper is dat de hierbovenstaanden. Een huisje in Ucimont, Luxemburg.

Goedkoopste woning: 75.000 euro, dorpswoning, 3 slaapkamers, kleine tuin. In zeer goede staat en klaar om in te trekken.

ucimont goedkope woning(Bron: century21luxhabitat.be, Immoweb)

Luik

Ook Luik mogen we zeker niet vergeten. Rond de omgeving van Luik vinden we zeker betaalbare woningen maar zelfs in het en rond het centrum vinden we eveneens goedkope woningen zoals dit pandje aan de stadsgrens van Luik: 115.000 euro met leuk stadtuintje, 4 slaapkamers en vrij ruime zuid gerichte tuin.

Luik goedkope woning

(Bron: I.P.A., Zimmo)

Oost-Vlaanderen

Ook in bepaalde Vlaamse steden is het goedkoop wonen. Het is niet Limburg zoals zovele denken maar wel Oost-Vlaanderen. Dit leuk huisje staat te koop in Ronse voor 138.000 euro, 3 slaapkamers met een leuk voor en achtertuintje.

Oost vlaanderen goedkope woning

(Bron: CENTURY 21 Advies in Vastgoed, Zimmo)

Andere goedkope plaatsen om te wonen

Natuurlijk zijn er in alle provincies wel ergens plaatsen waar het goedkoper is dan op een ander. Zo zal ge in de Limburg een woonst kunnen kopen van om en bij de 170.00 euro gemiddeld. Voor de gemeente Heers is iets goedkoper dan de rest.

Ook In West-Vlaanderen kan je een huisje op de kop tikken. Daar zou het mogelijk moeten zijn om met ongeveer 160.000 euro een huis te kunnen kopen.

Leegstaande panden

Om toch eventueel een koopje op de kop te kunnen tikken, is het helemaal niet onlogisch om je oor te luisteren te leggen naar een leegstand pand bij jou in de buurt. Blijkbaar zijn er in België minstens 16.000 leegstaande panden (Bron: netto.tijd.be) hoewel de meeste van hun een pak geld moeten neerleggen voor leegstand.

De eigenlijke eigenaar traceren is helemaal niet zo moeilijk. Heb je een adres, dan ga je daar eerst meer naar de gemeente. Zij zoeken voor jou de perseelinformatie op. Heb je al die gegevens, ga dan naar CadGis. Zij kunnen je algemene informatie verschaffen van de eigenlijke eigenaar van het leegstaand goed. Daar is een kleine kostprijs van 5,5 euro aan verbonden per perceel dat je opvraagt.

Wanneer u de adresgegevens van de eigenaar hebt, dan kan u online via Infobel vragen achter het telefoonnummer van deze persoon. Vervolgens kan u dan met de persoon onderhandelen over de prijs. Natuurlijk is dat nog altijd geen zekerheid dat men het pand verkoopt en is misschien al het opzoekwerk voor niets geweest. De reden waarom mensen hun panden niet verkopen, is ook niet altijd gekend. Maar de kans is groot dat het over een familieruzie gaat of wanneer men uit emotionele overwegingen het pand niet wilt verkopen.Goedkope woonplaatsen van België: Top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *