Wie is er in zijn leven nog niet naar het autosalon in Brussel geweest? Dat zullen er nog weinigen zijn. Wel, diegene die dit jaar gaan, kunnen een mooie slag slagen bij de aankoop van een nieuwe wagen. Ten eerste krijg je op het autosalon extra financiële kortingen. Daarbij komende hebben de rentes van de autoleningen nog nooit zo laag gestaan. Zoek je een goedkope autolening, wacht dan niet langer!

Goedkope autolening gezocht!
Wie nu autoleningen gaat vergelijken, zal merken dat de rentes op autoleningen historisch laag staan. Dat is handig meegenomen voor diegene die tussen 12 en 21 januari In Brussel naar het autosalon gaan. De banken of kredietverstrekkers die op dit moment de laagste rente hanteren op de markt, zijn: Beobank (ook vorig jaar was dit de prijsbreker), KBC, Belfius, BNP Fortis Paribas en Argenta. De tarieven variëren van 0,85% tot 1,30% voor nieuwe of occasie wagens jonger dan 3 jaar. Belfius en KBC zijn de koplopers met een rente van 0,85%. Opgepast, de rente van Belfius is nog niet officieel aangekondigd en zal pas volgende week officieel gebeuren. De rentes zouden gewaarborgd blijven tot eind april 2018. Mogelijk zal Belfius beslissen om de rente toch nog lager aan te bieden zoals ze nog al gedaan heeft bij vorige autosalonacties. Belfius legt hiervoor wel een voorwaarde op en dat is dat de lening op ten laatste 84 maanden wordt afbetaald.

Nogmaals, dit zijn historische cijfers. Belfius rekent een jaarlijks kostenpercentage aan van 0,89 % en was in 2016 al aangepast naar minder dan 1%.

Het jaarlijks kostenpercentage drukt uit hoeveel kosten er jaarlijks aan de lening verbonden is. 

Ook goedkope autolening voor wie ecologisch denkt

lage rentes op autoleningen 2018Ben je ecologisch ingesteld, dan komt dit goed uit aangezien enkele banken gunstige rentetarieven hanteren bij de aankoop van een energiezuinige wagen. Bij BNP Fortis Paribas betaal je 0,90 % rente op een ecokrediet indien je kiest voor:

  1. een hybride wagen
  2. een wagen met beperkte CO2 uitstoot

Voor diesels is de CO2 uitstoot geplafonneerd tot 115 gr CO2 per km. Voor benzine is dit 130 gr CO2 per km. Deze rente blijft slechts tot eind januari 2018 gewaarborgd.

Opgelet! Deze voordelige rentes zijn slechts beperkte tijd geldig!

Argenta daarentegen komt op de markt met een rente van 1,25% wat ook nog vrij laag is. De voorwaarde is dat je een nieuwe wagen of een wagen aankoopt die jonger is dan 2 jaar.

Belgen lenen meer voor een wagen

Uit de cijfers blijkt dat een Belg ongeveer een 17700 euro betaalt voor de aankoop van een nieuwe wagen terwijl dit enkele jaren geleden nog rond de 15300 euro lag. Dit wilt niet percé zeggen dat mensen in verhouding mooiere en duurdere wagens met extra opties aankopen, maar dat de verkoopprijzen van wagens fors gestegen zijn.

Een goedkope autolening aanvragen

Voor de aanvraag van een goedkope autolening, kan je langsgaan bij de respectievelijke bank of je kan een aanvraag online indienen.

Bij Lenary kan je nog even rustig alle mogelijke autoleningen overlopen en vervolgens een beslissing nemen. Zo is bijvoorbeeld Cetelem met een JKP van 1,99% eveneens interessant en nog altijd aan de lage kant. In onderstaande figuur vindt je nog andere kredietverstrekkers met relatief lage rentevoeten.

Goedkope autolening

Een aanvraag of een offerte online indienen is vrijblijvend, makkelijk en tijdsbesparend.

Vergeet niet, de kosten van een wagen kan je deels inbrengen als fiscaal voordeel wanneer men in het bezit is van een VAT/BTW nummer.

 

Bron: https://www.mediafin.be

 

 

Goedkope autolening gezocht? Het is nu de moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *