Deprecated: Creation of dynamic property WPAlchemy_MetaBox::$skip_admin_head is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-pricing-tables/includes/wpalchemy/MetaBox.php on line 419

Deprecated: Creation of dynamic property WPAlchemy_MetaBox::$skip_admin_head is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-pricing-tables/includes/wpalchemy/MetaBox.php on line 419

Deprecated: Creation of dynamic property WPAlchemy_MetaBox::$skip_admin_head is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-pricing-tables/includes/wpalchemy/MetaBox.php on line 419

Deprecated: Creation of dynamic property quick_page_post_reds::$ppr_pro is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/quick-pagepost-redirect-plugin/page_post_redirect_plugin.php on line 89

Deprecated: Creation of dynamic property quick_page_post_reds::$ppr_metaurl is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/quick-pagepost-redirect-plugin/page_post_redirect_plugin.php on line 108

Deprecated: Creation of dynamic property quick_page_post_reds::$pprshowcols is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/quick-pagepost-redirect-plugin/page_post_redirect_plugin.php on line 110

Deprecated: Creation of dynamic property quick_page_post_reds::$ppr_first_install is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/quick-pagepost-redirect-plugin/page_post_redirect_plugin.php on line 112

Deprecated: Creation of dynamic property quick_page_post_reds::$ppr_newwindow is deprecated in /home/u156544p146694/domains/lenengeld.eu/public_html/wp-content/plugins/quick-pagepost-redirect-plugin/page_post_redirect_plugin.php on line 1593
Goedkoop bouwen en wonen doe je zo: 7 tips - Lenengeld.eu

Goedkoop bouwen en wonen. Velen zijn er naar op zoek maar vinden het niet. De huisprijzen zijn nog steeds niet gedaald. Integendeel, hoewel de groei in rendement laag is, blijven de prijzen van recente woningen flink de lucht in gaan. We praten dan vooral over de gemiddelde gezinswoning waar de vraag het hoogst is. Daarom willen we een artikel wijden aan manieren om toch goedkoop te kunnen bouwen of wonen. Sommige woonvormen die we hier bespreken kunnen toegelaten zijn in Nederland maar niet in België of omgekeerd.


Verschillende woonvormen

Kleinschalig wonen

chalet kleinschalig wonenGoedkoop bouwen en wonen kan in gebieden waar kleinschalig wonen toegelaten is. Meestal staan deze gebieden onder een RUP waarin bepaald wordt wat kan en niet kan. Dikwijls is het recreatie zone dat omgevormd is tot een gebied waar kleinschalig wonen is toegelaten.  Meestal is de maximale bouwoppervlakte beperkt tot 80 m² en een bouwvolume tot 240 m³. Ook moet men zich houden aan bepaalde voorwaarden met het oog op het natuurbehoud.

Kleinschalig wonen wordt steeds populairder bij de gepensioneerden of jonge koppels. De woonprijzen variëren van 150.000 tot 200.000 euro voor een degelijk woning op een mooi stuk grond in de natuur. Dit komt omdat de prijs van de bouwgrond over het algemeen lager ligt.

Containers of modulair bouwen

containerwoningEen mogelijkheid is eveneens het bouwen van een woonst met behulp van afgedankte scheepscontainers. Deze kunnen perfect omgetoverd worden tot mooie wooneenheden. Van binnen zal u niet merken dat in een container woont. Voor de buitenkant kan u kiezen of u het rustieke behoudt of afwerkt met een degelijke buitenafwerking.

website: containerwoningen.eu


Deze woonvorm is zowel mogelijk in België als in Nederland.

De prijs voor een zeer degelijke containerwoning ligt om en bij de 80.000 (120 m²) tot 100.000 euro (200 m²).

Tiny homes

tiny houseDe populaire tiny homes bieden eveneens een uitkomst wanneer u een manier zoekt om goedkoop te bouwen en te wonen. De meeste tiny houses worden opgetrokken op een metalen frame die gelijkaardig is aan een frame van een stacaravan. De huisjes bestaan uit hout om het gewicht te beperken. De bewoonbare oppervlakte reikt van 18m² tot wel 45 m². De kostprijzen van een tiny huis situeert zich rond de 25.000 euro tot 60.000 euro. Natuurlijke naargelang de  grootte en afwerking. De meeste tiny houses kunnen makkelijk verplaats worden door middel van een wielenonderstel.

Het idee van een tiny house, krijgt meer en meer aanwinst in zowel Nederland als België. Opgelet, het is niet toegelaten om op een stuk bouwgrond een tiny huis te plaatsen als enige hoofdverblijfplaats. Ook moet het vervoer van een tiny huis gereglementeerd zijn.

Stacaravan

stacaravanAls men denk aan stacaravan, dan heeft men daar meestal niet zo een goed gedacht over. Nochtans zijn er prachtige verblijfscampings waar men een stacaravan kan kopen aan schappelijke prijzen. Wanneer het mogelijk is om een referentie-adres te bemachtigen dan kan u enkele jaren zeer goedkoop wonen zodat dat men bijvoorbeeld genoeg gespaard heeft om een woning aan te schaffen. Een degelijke stacaravan met 2 slaapkamers, badkamer, living en keuken kan men reeds bemachtigen aan 10.000 euro tweedehands. Voor een nieuwe stacaravan betaald u ongeveer een min. van 20.000 / 25.000 euro.

Opgelet. Vergeet wel niet dat men jaarlijks ook huurgeld dient te betalen. Dat ligt om en bij de 2000 euro per jaar voor een goede staanplaats. Ook water en elektriciteit is over het algemeen duurder. De aanschaf van een wintercaravan is dus zeker geen overbodige luxe wanneer men er lange tijd wil in verblijven.

Zelfbouwkit

buis bouwen zelfZeer interessant is natuurlijk voor die mensen die het zien zitten om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het internet biedt tal van mogelijkheden om zelf een bouwpakket aan te kopen, de simpele instructies te volgen en je huis zelf te bouwen. Maar dat kan je natuurlijk niet alleen. Vaak gaat het over zware bouwpanelen waar je op zijn minst een kraan voor nodig hebt en enkele helpende handen. Toch is alles bij deze bouwfirma’s beschikbaar. Zelf kan je ook voor bepaalde onderdelen hulp van de bouwfirma inschakelen zodat je zeker bent dat je woonst solide en goed gezet is. Enkele voorbeelden van bedrijven die kant en klare bouwpakketten aanbieden:

website: betaalbaarpassief.be (via ecohome panels), www.robecom.nl/all-in-bouwpakketten.html, www.huisjevanhout.nl, bouwkit.be/goedkoop-bouwen.html

De prijzen variëren van rond de 60.000 euro tot 80.000 euro afhankelijk van hert gebruikte materiaal en afwerking.

Aankoop tweedehands woning

renovatiewoningWil je toch een huis in steen maar heb je maar een beperkt budget, dan kan je altijd overwegen om over te gaan op de aankoop van een oudere bestaande woning. Je kan dan opteren om zelf de verbouwingen uit te voeren waardoor je massa’s geld kan besparen.

Voor een kleine gezinswoning betaal je ongeveer 165.000 tot 220.000 euro. De prijs is sterk afhankelijk van de plaats van aankoop. Koop je iets in de Limburg? Dan zijn de woonprijzen stukken goedkoper dan in de omgeving van Leuven of Antwerpen bijvoorbeeld.

 Woonboot

Misschien heb je er al eens aan gedacht, maar een andere mogelijke optie is om goedkoop te wonen en te leven, is op een woonboot (roerend goed). Hier kan je nog een onderscheid maken tussen niet en wel vaarwaardige woonboten en deze bepalen in sterke mate de prijs. Ook moet men rekening houden met de aanvraag van een ligplaats. Voor topbestemmingen bestaan er reeds eindlange wachtlijsten. De aanvraag kan je in België indienen bij  Waterwegen en Zeekanaal nv (W&Z) en nv De Scheepvaart. Vergeet ook niet dat je voor een vaste staanplaats ook concessie moet betalen, de huurprijs die je betaald om een stukje wateroppervlak te mogen gebruiken.

woonbootHeb je een vaste staanplaats, dan is het geen probleem je je te domiciliëren. Hiervoor wordt de dok en het kaainummer gebruikt. Ben je niet van plan om op één plaats te blijven, dan heb je nog altijd de optie om een referentieadres aan te vragen (bij een ander persoon die gedomicilieerd is).

De prijzen van de woonboot variëren rond de 80.000 tot 160.000 euro. Vergeet hierbij niet de concessie en het jaarlijks onderhoud die een absoluut vereiste is aan een woonboot.

 

Hypothecaire lening

Hoewel we hier boven verschillende woonvormen besproken hebben die bouwen en wonen goedkoper maken, is het niet altijd mogelijk om ook hiervoor een hypothecair krediet vast te krijgen. Een woonboot word bijvoorbeeld aanschouwd als een roerend goed. Hiervoor moet u goed bij de bank nagaan wat de voorwaarden zijn. Ook een tiny house of een wooncaravan, vallen niet onder een hypothecair krediet. Wel kan u hiervoor een persoonlijke lening aangaan.


Goedkoop bouwen en wonen doe je zo: 7 tips

2 gedachten over “Goedkoop bouwen en wonen doe je zo: 7 tips

 • februari 28, 2017 om 8:23 am
  Permalink

  Wij bieden particuliere, commerciële en persoonlijke leningen met een zeer lage jaarlijkse rente zo laag als 2% in één jaar tot 50 jaar aflossingsperiode overal in de wereld. Wij bieden leningen, variërend van 5,000Euro tot 100 millionEuro. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Verliest u slapen ’s nachts zorgen te maken hoe je een legitieme lening kredietverstrekker te krijgen? Bent u bijten je nagels aan de snelle? Maar het schot u contact opnemen met Mark Moel Home Loan (Loan Services) nu, de specialisten die helpen stoppen met de slechte krediet geschiedenis leningen, om een ​​oplossing dat de overwinning is onze missie te vinden.
  De aanvragers moeten het aanvraagformulier volgende lening te vullen:
  AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN LENING
  AANVRAAG VOOR EEN LENING
  Uw naam en voornaam *
  Jouw email *
  Je telefoonnummer *
  Jouw adres *
  Uw stad *
  Staat / Provincie *
  land *
  Sexe
  Geboortedatum *
  Een account hebben? *
  Je hebt eerder toegepast? *
  Leningen nodig *
  Lengte van Lening *
  Doel van de lening *
  Stuur me een gescande kopie van uw identiteitskaart: *
  Lender
  vriendelijke groeten,
  Mr.Mark Moel.

 • april 8, 2017 om 7:31 am
  Permalink

  Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig hebt om je eigen bedrijf te starten? Heeft u behoefte lening om uw schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen of start een leuke bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden gedekte leningen van enig bedrag en waar ook ter wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in de prijs van 2% uitstekend. Voor het aanbrengen reacties en meer informatie naar het volgende e-mailadres te sturen: (khalifafinancialcompanies@outlook.com of khalifafinancialcompanies@gmail.com)

  Telefoonnummer: +16026337400
  http://khalifafinancialcompany.weebly.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *