Geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder bank
Geld lenen zonder bank

Wit u geld lenen zonder bank? Houd er rekening mee dat dit niet gemakkelijk is, maar dat er aan de andere kant wel degelijk mogelijkheden

bestaan. Ga bij uzelf in ieder geval na waarom u het geld wilt lenen en waarom u dat niet bij de bank wilt doen. Heeft u geen vertrouwen in de banken, heeft u daar slechte ervaringen mee of wilt u het geld lenen zonder bank, omdat u al een negatieve BKR controle


heeft? Probeer er aan de hand daarvan achter te komen of het in uw geval verstandig is om het krediet af te sluiten.

Minilening afsluiten

Wilt u een krediet aanvragen zonder bank en gaat het u om een paar honderd euro? Dan kunt u besluiten om een minilening af te sluiten, aangezien u daar de bank niet voor nodig heeft. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven wat u maandelijks aan inkomen of uitkering ontvangt en of u een vast contract heeft. Indien dat het geval is kunt u de minilening aanvragen. U kunt dan geld lenen zonder bank, om de boodschappen af te rekenen of bijvoorbeeld een nieuwe koelkast te kopen nadat deze kapot is gegaan.

minilening aanvragen

Belenen en verpanden

Wilt u een krediet aanvragen zonder bank en heeft u waardevolle spullen staan die u graag in zou zetten? U kunt besluiten om bepaalde juwelen of wellicht uw auto als een onderpand in te zetten. Het voordeel hiervan is dat u er gewoon gebruik van kunt blijven maken, terwijl ze het aan de andere kant mogelijk maken om een krediet af te sluiten. Houd er rekening mee dat de verstrekker van het krediet de auto in zal

Geld lenen zonder bank
Persoonlijke lening

nemen wanneer u niet meer aan uw verplichtingen kunt voldoen. Ga na of het geld lenen zonder bank in uw geval een goed idee is en hoe u er weer voor gaat zorgen dat u inkomen gaat vergaren.

Vrienden en kennissen

Uiteraard kunt u zich ook tot vrienden en kennissen wenden. U kunt dan geld lenen zonder bank, al is het nog altijd verstandig om een contract op te stellen en er daarmee bijvoorbeeld voor te zorgen dat goed duidelijk is welk bedrag u leent.

Wanneer je als schuldeiser geld gaat lenen aan vrienden of familie moet duidelijk zijn:

  • Ga na of er een andere manier is om die persoon te helpen om uit zijn schulden te halen: vb. mee zoeken achter een job, administratieve ondersteuning schuldbemiddeling, zorgen voor vervoer naar de nodige instanties, naar de winkel rijden i.p.v. de nachtwinkel etc..
  • Er is altijd een reden voor een schuld. Ga er van uit dat er maanden kunnen zijn dat er geen geld binnen komt. Houd je hier geen rekening mee, dan kunnen er snel spanningen ontstaan die de relatie tussen familie of vrienden kapot maakt.
  • Wordt er een maand niet terug betaald? Probeer open te communiceren maar vererger de situatie niet. Ruzie kan leiden tot niet terugbetaling van de lening. Zie jij je vriend of familie al voor de rechter sleuren?
  • Ga na voor wat het geld dient.
  • Maak altijd een document op die beiden partijen moeten ondertekenen en laat het desnoods regulariseren.
  • Heeft deze persoon grote schulden, dan is het meer aangewezen dat men contact opneemt met schuldbemiddelaars.

Wanneer men leent bij familie of vrienden, moet het volgende duidelijk zijn:

  • Bereken hoeveel je kan terugbetalen: Stel voor jezelf een afbetalingsplan op en houd het redelijk. Heb je maar 1200 euro inkomsten, dan is het onredelijk dat je 600 euro maandelijks afbetaalt. Een maandelijks bedrag van 300 euro is zeker haalbaar en zet je niet in nauwe schoenen.
  • Zet alles op papier: Hoeveel ga je lenen, dien je intrest te betalen, over welke periode ga je lenen, hoeveel betaal je maandelijks af, vanaf wanneer ga je afbetalen, wat als je niet kan afbetalen (onderpand of dergelijke), wat in geval van sterfte?
  • Correctheid van het document: Wanneer alles op papier staat, laat je het door beiden partijen ondertekenen. Dus zowel de kredietverstrekkers als de schuldenaar ondertekent het document op datum en voor akkoord. Wil je helemaal op veilig spelen, dan kan je het document laten regulariseren bij de Notaris. Dit kan enkel wanneer er een contract ondertekend wordt door beiden partijen (en dus niet door de schuldeiser alleen).

U doet dit uiteraard op basis van vertrouwen, maar wat gebeurt er als u of de geldverstrekker komt te overlijden? Dankzij het contract is het geld lenen zonder bank dan altijd nog goed duidelijk en kan er ook binnen families in ieder geval geen probleem ontstaan.


Geen BKR controle bij geld lenen zonder bank?

Een van de voordelen van geld lenen zonder bank is dat er geen BKR controle plaats zal vinden. Heeft u al een andere lening lopen, of wellicht zelfs een betalingsachterstand? Dan komt de verstrekker van het geld er niet achter, waardoor u de lening af kunt sluiten. Dit brengt aan de andere kant ook een risico met zich mee, waar u zelf verantwoordelijk voor bent. U kunt daarom alleen een krediet aanvragen zonder bank wanneer u voor uzelf een plan maakt om het geld weer terug te betalen en niet (verder) in de problemen terecht te komen.

Schulden?

Heb je schulden bij leveranciers? Contacteer dan de schuldeiser en leg uit dat je aan een oplossing werkt.

Ga eventueel naar het OCMW en vraag om schuldbemiddeling en budgetbeheer. Op die manier worden je financiën geregeld door het OCMW zelf en worden schulden uiteindelijk afbetaald.

Schulden aflossen
Kies voor een oplossing

Lees meer op =>

Hoe je schulden onder controle houden

Schulden en wat nu?

Schulden aflossen

 

Geld lenen zonder bank
Getagd op: