Geld lenen voor renovatiewerken

Renovatielening
Renovatielening

Is je huis toe aan een heropfrissing? Of wil je energiebesparende maatregelen nemen? Renovatiewerken zijn duur en niet iedereen heeft zomaar geld klaar om daarin te investeren. Met een renovatielening kan je al die zaken bekostigen. Alle verbouwingswerken zijn toegestaan.

Een nieuwe keuken kan al snel duizenden tot meer dan tienduizend euro kosten. Schilderwerken kunnen nog zelf bekostigd worden als je zelf de werken uitvoert maar van zodra je iemand aanneemt wordt de rekening al heel wat duurder. Dan is de zoektocht naar een geschikte financiering nog niet eens zo’n slecht idee. Een verbouwingslening is ook meestal goedkoper dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Aangezien het doel van de lening bij een persoonlijke lening niet altijd duidelijk is zal de rentevoet heel wat hoger liggen. Bij een renovatielening weet men waarvoor je het geld zal gebruiken en dat je ook over een eigen huis beschikt maart het risico om geld te lenen wat lager, waardoor de rentevoet ook lager ligt.

Leningvoorwaarden

De leningvoorwaarden verschillen tussen kredietverstrekker. Meestal kan men een renovatielening aangaan vanaf 2500 euro tot een 50.000 euro. De rentes variëren van 3,30% tot 9,80% met een gemiddelde intrestvoet van 4,5%. De rente is afhankelijk van de looptijd en het geleende bedrag.

VOORBEELD

Als voorbeeld geven we een offerte voor een renovatielening bij BNP Fortis Paribas. Wanneer je bijvoorbeeld 7500 euro wilt lenen op 30 maanden tijd, kom je aan een rentevoet van 4,20%. Deze rente ligt nog ver onder het gemiddelde van alle andere kredietverstrekkers. Dit komt neer dat je per maand ongeveer 260 euro aan de renovatielening afbetaald.

renovatielening fortis

Hieronder geven we een aantal voorbeelden van zeer betrouwbare kredietverstrekkers op het vlak van renovatieleningen.

RENOVATIE LENING NEDERLAND

min.max.rente
Kredietspotter
Persoonlijke krediet - NL
500 euro (geen minilening)75000 eurovanaf 4,7%Uw persoonlijke lening sluit u af bij KredietSpotter.nl
De Leningmakelaar
- NL (vergelijk verschillende leningen tegelijkertijd)
1000 euro100000 eurovanaf 5,1%De-leningmakelaar.nl - 30 leningen vergelijken
Geldschop - NL2500 euro75000 eurovanaf 3,90% Persoonlijke Lening oversluiten
Bekijk leningvoorwaarden

RENOVATIE LENING BELGIE

Min.Max.rente
Santander BE2500 euro50.0005,5% - 12%Textlink BEnl
renovatielening aanvragen

Groene lening

Wil je investeren in energiebesparende maatregelen dan is een groene lening veel voordeliger. Omdat een groene lening meestal gesubsidieerd is het mogelijk om te lenen tegen een lage rentevoet. Een groene lening kan je gebruiken voor de aankoop van bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilersysteem, zon-pv-systeem, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, ramen, deuren, HR-ketel, gelijkstroompompen en drukgestuurde ventilatieroosters.


Een groene lening is bijna altijd een goede investering omdat je na verloop van tijd het geld altijd terugwint. Je moet eerst een groot bedrag neertellen maar dat spaar je maand na maand uit op je energierekening.

De intrestvoeten liggen voor een groene lening een stuk lager en variëren tussen de 1,8% en 4,8%. Bij  BNP Fortis Paribas kan je bijvoorbeeld een groene lening afsluiten met een rente van 3,75%.

Zoek je dus naar een manier om je verbouwingswerken te financieren? Vergelijk renovatieleningen en vind zo een lening aan een voordelige rentevoet. Wil je besparen op je energiefactuur maar kan je zelf geen milieuvriendelijke maatregelen financieren? Dan is een groene lening misschien wel een goede oplossing.

Geld lenen voor renovatiewerken