Geld lenen om te gokken verstandig?

Wanneer je jezelf de vraag stelt of het verstandig is om geld te lenen om te gaan gokken, is dat een signaal om even stil te staan bij je huidige situatie. Want waarschijnlijk weet je het antwoord op de vraag al lang en zoek je eigenlijk hulp of aandacht voor je huidige situatie.

Gokken moet een spelletje blijven

Met gokken op zich is niets mis. Het is een leuk spel om je mee te vermaken en je kunt er ook nog wat mee winnen. Af en toe een gokje wagen is spannend en het geeft wat kleur aan het bestaan. Maar wanneer het gokken verslavende vormen gaat aannemen, wanneer je dus niet meer zonder die “kick” kan, zit je toch met een serieus probleem. En je raakt steeds dieper in de (financiële) problemen waardoor je steeds meer gaat gokken. De keiharde realiteit, dat je zonder geld zit, gaat echter niet weg. En echt lekker voelt dat niet. Wat is nu de manier om uit deze vicieuze cirkel te geraken?

Krediet aanvragen om te gokken is geen oplossing

Geld lenen om noodzakelijke dingen te kopen zoals een wasmachine of een auto is natuurlijk geen probleem. Maar een krediet aangaan om te gaan gokken op bijvoorbeeld fruitautomaten, om uit de financiële problemen te komen, is nooit een goede oplossing. En ergens weet je het ook, alleen dat stemmetje in je hoofd blijft maar zeggen dat je straks gelukkig bent als je eenmaal hebt gewonnen, en dat al je problemen dan voorbij zijn. Het is juist dat stemmetje waardoor je blijft gokken. Het stemmetje belooft je een geluksmoment in de toekomst. En af en toe win je eens wat en


dan denk je: ‘Ja!!! zie je wel!’ Dat je uiteindelijk meer geld verliest dan je wint met gokken, daar wil je niet aan denken. De oplossing voor het hele probleem is niet geld maar stoppen met gokken en hulp zoeken! Zie in dat je een probleem hebt, leg je erbij neer en veroordeel jezelf niet. Dan heb je de belangrijkste stap al genomen.

Geld lenen om te gokken verstandig
Getagd op: