Geld lenen om te beleggen?

Wanneer je weinig geld hebt en toch een keer graag je geluk wilt beproeven op de, kun je geld hiervoor lenen. Is het verstandig om hiervoor geld te lenen? Bij wie ga je geld lenen om bijvoorbeeld te beleggen in aandelen? Leen je dan geld bij de bank? Of vraag je bijvoorbeeld of je geld kan lenen bij vrienden of familie? We geven je graag wat handige tips.

Een ervaren belegger?

Wanneer je niet genoeg geld hebt kun je dit inderdaad geen lenen. Als je voor het eerst gaat experimenteren met beleggen is het aan te raden om niet geheel alleen te gaan beleggen in aandelen. Vraag eens rond binnen je netwerk of andere mensen al ervaring hebben met beleggen.


Laat dit bijvoorbeeld eens vallen op een verjaardag. Zo kun je met ervaren mensen in contact komen die jou nog wat gerichter advies kunnen geven over hoe je jouw kapitaal het beste kan beleggen. Leg je bijvoorbeeld de focus op het korte termijn? Of ga je beleggen voor een langer termijn? Op lange termijn kun je vaak meer verdienen dan op een kort termijn. Deze focus hangt natuurlijk ook nauw samen met de soort lening die je hebt afgesloten.

Soort lening?

Leen je het geld bij de bank of bij een bekende? Bij de bank kun je wellicht een lening afsluiten, alleen worden de regels hiervoor steeds strenger. Een ander nadeel is dat je uiteindelijk meer geld moet terug moet betalen vanwege de hoge rente. Wat wel voordelig is aan een lening bij de bank is dat je deze vaak voor een langere tijd kan afnemen. Zo kun je je winst behalen op het lange termijn beleggen. Het maakt dan niet uit of je belegt in aandelen of opties. Wanneer je bij vrienden geld leent is het welaan te raden hier duidelijke afspraken over te maken. Je wilt uiteindelijk natuurlijk nog wel vrienden blijven. Zorg in ieder geval dat je een terugbetaal regeling treft vanaf een jaar na de lening, zo kun je proberen met korte termijn


beleggen om het geld weer terug te verdienen.

Conclusie

Wanneer je geld gaat lenen om te beleggen is het verstandig om dit samen te doen met een ervaren belegger, zodat de kans groter is dat je het geleende geld terug kunt verdienen. Dan kun je samen bepalen of je gaat beleggen in aandelen of bijvoorbeeld in opties. Wanneer je het geld leent bij bekende, maak dan duidelijke afspraken, zodat je aan het einde van de rit geen problemen hierover krijgt. Veel succes met beleggen!

Geld lenen om te beleggen
Getagd op: