Geld lenen met uitkering

Wilt u geld lenen met een uitkering, bijvoorbeeld omdat u de komende tijd extra kosten verwacht? Het is van belang om goed na te denken over het bedrag dat u nodig heeft en het bedrag waar u aan de andere kant aan kunt komen om het terug te betalen? Er bestaan mogelijkheden om een krediet af te sluiten,


maar het is van groot belang om zelf het risico in te schatten. Gaat u naar de bank met een uitkering? Probeer dan in ieder geval te voorkomen dat u teveel kosten maakt en u hierdoor uiteindelijk in de problemen zal komen.

Met uitkering bij Stadsbank

U kunt een krediet met een uitkering aanvragen, bijvoorbeeld door u tot de stadsbank te richten. Dit is geen officiële bank, maar u heeft er wel de mogelijkheid om een krediet af te sluiten. In de meeste gevallen dient u in ruil voor het krediet bepaalde producten van waarde in te brengen, of u dient onder toezicht geplaatst te worden, zodat men uw financiën in de gaten kan houden. Dit maakt het krediet met een uitkering mogelijk, al zijn de mogelijkheden beperkt in vergelijking tot de situatie waarin u een regulier inkomen heeft.

Met uitkering bij Reguliere bank

Het krediet met een uitkering is een stuk minder gemakkelijk wanneer u zich tot en reguliere bank wendt. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de bank goed zal kijken naar het inkomen dat u uit arbeid ontvangt. Dat is in dit geval niet aanwezig, waardoor de kans groot is dat u niet zomaar een lening zal krijgen. De bank oordeelt dan dat het deel van uw inkomen dat maandelijks overblijft te klein is om de lening te kunnen betalen. Kunt u toch een bank vinden om geld te lenen met een uitkering? Kijk dan goed naar de rente, aangezien die vaak hoog oploopt.

Met uitkering bij Minilening

U kunt wel geld lenen met een uitkering door gebruik te maken van een minilening. Houd er echter rekening mee dat u hier maximaal een paar honderd euro kunt lenen, waardoor u dit krediet niet kunt gebruiken om een nieuwe auto aan te schaffen of de keuken te vernieuwen. U kunt er aan de andere kant wel voor kiezen om een van uw apparaten


te vervangen, of de dure boodschappen af te rekenen. Wat dat betreft kunt u geld lenen met een uitkering, mits het bedrag dat u maandelijks ontvangt voldoende hoog is.

Geld lenen met uitkering bijbij Vrienden en kennissen

Tenslotte kunt u een krediet met een uitkering aanvragen door u te richten tot vrienden en kennissen. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar het is verstandig om met hen over uw problemen te praten. In de meeste gevallen is er bovendien iemand beschikbaar die u best een krediet aan wil bieden, bijvoorbeeld om de periode tot aan uw nieuwe baan te overbruggen. U kunt er wat dat betreft voor zorgen dat u er samen uitkomt. Gaat u bij bekenden geld lenen met een uitkering? Noteer alles dan netjes op papier, zodat goed duidelijk is wat u heeft geleend en welke afspraken u heeft gemaakt.

Geld lenen met uitkering
Getagd op: