Geld lenen met BKR ?

Een krediet met een negatieve BKR registratie wordt steeds lastiger. De AFM houdt er een strenge controle op na om te voorzien dat kredietverstrekkers zich aan de wettelijke regels houden als het gaat om Minileningen verstrekken.

Krediet met een negatieve BKR registratie is jarenlang mogelijk geweest doordat er pas een BKR controle plaatsvindt als men een bedrag wilt lenen welke boven de €1.000,- zal uitvallen. Ook zit er een maximaal aantal dagen verbonden aan het te lenen bedrag. Doordat een Minilening wordt verstrekt tegen een te lenen bedrag van maximaal € 800,- en te lenen is tegen een termijn van 45 dagen viel de Minilening dus net binnen de wettelijke richtlijnen. Het is dus wél mogelijk!

Toch geld lenen met een negatief BKR?

Echter kwamen consumenten steeds vaker in de financiele problemen door deze Minileningen. Doordat consumenten die al geregistreerd waren bij het Bureau Krediet Registratie alsnog de mogelijkheid hadden om een lening af te sluiten en deze niet binnen de aanbevolen periode konden terug betalen raakten deze consumenten steeds verder van wal. Het BKR zorgt er eigenlijk voor dat u als consument niet meer in staat bent om producten aan te schaffen die u zich niet kunt veroorloven, geld lenen zonder bkr is in sommige gevallen dus wel degelijk mogelijk.

Geld lenen zonder BKR

Om geregistreerd te staan bij het BKR zal er in het verleden een betalingsachterstand zijn geweest op de naam van de betreffende consument. Er zijn vele vormen van BKR Registraties. Maar ook de meest lichte registratie kan ervoor zorgen dat het niet meer mogelijk is om een lening, abonnement of product op afbetaling te kopen. Echter is Geld lenen met BKR nog steeds mogelijk. Bedrijven als Cashper.nl weten op een slimme manier om de regelgeving heen te werken en consumenten alsnog kleine leningen te verstrekken. Slim of slinks? Het werkt wel en consumenten zijn er erg blij mee. In sommige gevallen krijgt men voor de meest onbenullige zaken een negatieve BKR registratie wat als gevolg heeft dat men in tijden van financiele nood nergens aan kunnen kloppen. Bij Cashper.nl bent u nog wel welkom.

Een andere mogelijke oplossing wanneer men geld wil lenen met BKR notering is de  Prepaid kaart: kaart waarmee je in het rood gaat. Afhankelijk hoe het is afgesloten betaal je maandelijks een bepaald bedrag af of het ganse bedrag op het einde van de maand.

Een laatste mogelijkheid is een praatje maken met de bank waar je jaren klant bent. Afhankelijk van de reden waarom je een BKR notering hebt, kan je alsnog een lening vast krijgen. Ze hebben een goed overzicht van je financiële geschiedenis. Wel is de vereiste dat je een leuke loonbrief op tafel kan leggen. Je moet immers kunnen bewijzen dat je de lening nu wel kan terugbetalen en dat je dat toen door omstandigheden niet lukte.

Geld lenen zonder bank

Geld lenen zonder een bank is ook perfect mogelijk, maar iets moeilijker natuurlijk. Wanneer je het goed aanpakt, kan je misverstanden en problemen vermijden:
Crowdfunding: particulieren en bedrijven lenen jou het geld wanneer banken en online kredietverstrekkers jouw geen lening willen geven. Opgelet! Je wordt natuurlijk nog altijd gescreend. De haalbaarheid van het project wordt grondig overwogen. Maar een ideaal alternatief om toch een zaak te kunnen starten of een woning te kopen. Rentes liggen hier wel hoger. Het voordeel is wel dat alles mooi geregistreerd staat en dat je zelf weinig administratieve rondslomp hebt. Voor het opstarten van een project dien je wel wat euro’s neer te tellen afhankelijk welke crowdfunding maatschappij je gebruikt. Voor meer informatie lees je het artikel: crowdfunding-geld-lenen-bij-particuliere-investeerders.

Lening bij vrienden/familie. Zou ik persoonlijk nooit doen. Ik heb zelf ooit geld geleend aan vrienden en dat leverde alleen maar problemen op. Doe je het toch, zet dan alles op papier. Voor grote bedragen passeer je bij de notaris en laat je de overeenkomst registreren. Vergeet niet dat procederen niet zo simpel is dan dat men laat vermoeden. Procederen kost geld! Leen je minder dan 2000 euro uit, is het risico te groot op verlies waardoor je meer geld kwijt bent dan dat je geleend hebt. Leen pas geld wanneer je een maandelijks loon hebt boven de 1200 euro. Vrienden niet terugbetalen = vrienden kwijt. Hoeveel heb jij er voor over?

Dan heb je nog advertenties die je in de krant vindt. Ook daar staan er regelmatig aanbieders van leningen in. Ga na of deze aangesloten zijn bij het AFM. Is dat niet het geval, zou ik er niet op ingaan.

Geld lenen met BKR
Getagd op: