Geld lenen Belgie

Wilt u een geld lenen België? Wij hebben de voordeligste leningen met de actuele stand van de rentevoet voor u geselecteerd. Bij deze kredietverstrekkers kunt u een lening simulatie doen om de voordeligste lening voor uw persoonlijke situatie te krijgen. Geld lenen in België is ook mogelijk als Nederlander. Nu is het niet zo dat u als Nederlander per definitie goedkoper geld kunt lenen in Belgie als dat het in Nederland het geval zou zijn. Wel is het zo dat u op deze manier een veel ruimer aanbod zou krijgen in het kiezen van een lening. Ook kiezen Nederlanders voor een lening in België zodat zij niet geregistreerd kunnen worden bij het BKR, België werkt namelijk niet met het BKR. Hierdoor is het in sommige gevallen dus ook mogelijk om met een negatief BKR wél in België een lening te kunnen afsluiten.

Om een lening in Belgie te kunnen afsluiten gelden overigens wel dezelfde voorwaarden als in Nederland. Zo moet u ook een bewijs van inkomen kunnen tonen en een vaste aanstelling hebben. Ook deze kredietmaatschappijen willen er zeker van zijn dat zij hun geld terug krijgen. De onderstaande leningen zijn voornamelijk voor consumenten in België. Staar u niet blind op de mogelijkheden om als Nederlander geld te lenen in Belgie, het is geen garantie dat de betreffende kredietverstrekker hiermee akkoord gaat. Echter is het dus niet geheel onmogelijk.

Welke soorten leningen?

Hypothecair krediet: Mensen zijn minder geneigd om online een hypothecaire krediet af te sluiten. Nochtans is het perfect mogelijk zonder probleem. Hypothecaire kredieten moeten in België nl door een notaris beschreven worden en worden strikt gecontroleerd. Misschien vindt u het toch eens de moeite om een hypotheek simulatie te maken. In deze hypotheek lening zit ook de notariskosten mee inbegrepen.

min.max.rente
Hypotheken.be12500 euro400,000 euro2,40%Hypotheekwinkel.be
onafhankelijkadvies.beop aanvraagop aanvraagop aanvraagHypotheek 2e woning

Persoonlijke lening: Welk soort lening u wilt afsluiten is afhankelijk van het doel waar het geld voor bestemd is. Voor grote aankopen is het uiteraard verstandig om een persoonlijke lening af te sluiten. Aan de hand van uw situatie is het met een persoonlijke lening mogelijk om al binnen 48 uur over het geld te beschikken. Daarnaast is de hoogte van het uiteindelijke leenbedrag afhankelijk van uw persoonlijke situatie wat betreft inkomen en uitgaves.

min.max.rente
Cofidis.be2500 euro 50.000 euro3,99%Persoonlijke lening offerte
Santander BE2500 euro50.000 euro5,5% tot 12%Persoonlijke lening offerte
Eurasca1251 euro99.000 euro3,99% tot 9,99%Persoonlijke kening offerte

Minilening: Heeft u niet zo een groot bedrag nodig? Dan is een Minilening de uitkomst! Deze kleine lening is af te sluiten tegen een looptijd van maximaal 30 dagen. Dit is een zeer populaire lening bij jong en oud. Het komt regelmatig voor dat men even wat geld tekort komt, om dan een beroep te kunnen doen op een minilening is voor veel mensen dé uitkomst. De Minilening helpt mensen de maand door te komen.

min.max.rente
Hello Bank
Lening digitale aparaten
500 euro25002,40%Klein bedrag lenen
Creditcourt
Minilening
1251 euro50009,99%Klein bedrag lenen

Autolening: U kan zowel lenen voor een tweedehandswagen als voor een nieuwe wagen. Ook hier hebben we enkele goedkope leningen bij de verschillende kredietverstrekkers uitgezocht.

min.max.rente
Creditcourt.be>1250 euro99000 euro3,90% tot 9,99%Autolening aanvragen
Santander BE2500 euro50.0005,5% tot 12%Autolening aanvragen
Cetelem.be>2500 euro75000 eurovanaf 2,49%Autolening aanvragen

Groene lening en renovatielening: U heeft net een oude woning gekocht of het is hoog nodig om uw eigen huis te renoveren? Dat kan u doen met een renovatielening. Hoewel België alle precies zo goed als afgeschaft heeft, hebben we de groene lening ingeroepen. Hierdoor kunt u zeer voordelig een groene lening aangaan en op die manier kosten besparen. Natuurlijk dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden op voor deze speciale lening in België voor in aanmerking te komen. Wij geven hier alvast een overzicht van goedkope rentes die wie op de Belgische markt gevonden hebben. U kan natuurlijk de vergelijking altijd zelf maken.

Min.Max.rente
Santander BE2500 euro50.0005,5% - 12%Textlink BEnl
min.max.rente
Cetelem.be>2500 euro750001,89%
Ecologische renovatielening aanvragen
Alpha Credit
Energie & verwarming
>2500 euro75000 euro4,25%

Energie

 

Kredietkaarten: Ook de kredietkaart is een manier van lenen en betalen die in zowel Nederland als België steeds meer terrein begint te winnen. Met een kredietkaart heeft u overal en altijd geld op zak en betaald u net als bij de persoonlijke lening achteraf pas terug. Veel consumenten willen niet anders meer dan betalen met de kredietkaart. Zowel in het buitenland, in winkels en bij online aankopen biedt de kredietkaart de uitkomst.

Geld lenen in België

Wilt u graag geld lenen in België? U kunt daar verschillende redenen voor hebben, bijvoorbeeld met het oog op de BKR controle of de scherpe rente waar u van kunt profiteren. Het is wat dat betreft verstandig om de mogelijkheden eens te bekijken en op basis daarvan te bepalen of het wellicht een goed idee is om over de grens te trekken. U kunt in België geld lenen, om ervoor te zorgen dat u voldoende geld achter de hand heeft en u de uitgave kunt doen die u voor de boeg heeft.

Geen BKR controle

Een van de voordelen van een krediet aanvragen in België is dat u er niet te maken krijgt met het BKR, aangezien deze instelling alleen in Nederland actief is. In België heeft men de Nationale Bank, die een zwarte lijst bijhoudt van een ieder die betalingsproblemen heeft of op een andere manier niet meer in aanmerking komt voor een krediet. Tot op dit moment wisselen de Nationale Bank van België en het BKR in Nederland de gegevens niet uit. Dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om geld te lenen in België, zelfs wanneer u hier in Nederland een negatieve BKR notering heeft. U dient er uiteraard zelf voor te zorgen dat dit verantwoord is en u de kosten kunt blijven betalen.

Scherpere rente

In een aantal gevallen zal dat beter lukken dan hier in Nederland, omdat de rente er wat lager ligt. U betaalt er gemiddeld net wat minder rente, omdat er bij het krediet in België meer sprake is van concurrentie. De verschillende banken zijn er meer actief met elkaar aan het strijden om de consument, waardoor u kunt rekenen op een lagere rente. Dit maakt het geld lenen in België meer voordelig, waardoor het de moeite waard is om eens over de grens op zoek te gaan naar een krediet.

Inkomen

Houd er aan de andere kant rekening mee dat u ook bij het krediet in België over voldoende inkomen dient te beschikken. Ook de banken in België zullen uw inkomen bekijken, onder andere om het risico in te schatten. Alleen wanneer u voldoende inkomen tot uw beschikking heeft kunt u het krediet afsluiten en zorgt u ervoor dat u het geld kunt uitgeven. Houd bovendien rekening met de andere termen voor het geld lenen die de Belgen gebruiken, waar de rentevoet, de kredietopening en de lening op afbetaling goede voorbeelden van zijn.

Diverse kredietverstrekkers

Er zijn in België relatief veel banken actief, waardoor u de keuze heeft uit een aantal verschillende kredietverstrekkers. Maak een vergelijking tussen de banken en zorg er daarmee voor dat het krediet u zo min mogelijk zal kosten. Wilt u een berekening maken van de kosten, maar dan graag bij de Belgische banken? Houd er dan rekening mee dat zij spreken van een leningsimulatie, in plaats van een berekening. U kunt op die manier bepalen wat een krediet in België kost, zodat u daar een goed beeld van krijgt.

Voordelig lenen

Wilt u voordelig geld lenen? Het is verstandig om dit online te doen en de rente van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. U zorgt er op die manier voor dat u een beeld krijgt van de mogelijkheden, op basis waarvan u vervolgens een keuze kunt maken. Het voordelig krediet biedt u de mogelijkheid om flink op de kosten te besparen. Probeer het risico zelf zo klein mogelijk te maken en houd de looptijd en rente in de gaten om na te gaan wat u betaalt.

Online krediet aanvragen

Wilt u voordelig online een krediet aangaan en daar bovendien het liefst zo min mogelijk tijd in steken? Dan is het verstandig om dit online te doen. De online banken rekenen over het algemeen minder rente, omdat zij maar weinig kosten maken en daardoor de mogelijkheid hebben om u meer voordeel aan te bieden. U hoeft niet te betalen voor de bekende grote kantoren en al het personeel bij de banken. In plaats daarvan betaalt u een scherpe prijs voor het krediet dat u wenst af te sluiten. Maak een berekening van de kosten en ga voordelig geld lenen, of zet de diverse leenvormen op een rij.

Rente vergelijken

U kunt een voordelige lening krijgen door in ieder geval de rente van de banken te vergelijken. Wat betaalt u voor een krediet van €5.000, voor een periode van 3 jaar? Het is wellicht verleidelijk om gebruik te maken van een van de grootbanken, maar dat is lang niet altijd de meest voordelige optie. Het is in plaats daarvan veel interessanter om ook goed te kijken naar de kleinere banken, aangezien zij u vaak een scherpe rente kunnen aanbieden. U betaalt dan minder rente, waardoor u voordelig geld kunt lenen en u hier zo min mogelijk omkijken naar heeft.

Looptijd en rente

Kijk aan de andere kant niet alleen naar de rente, aangezien het daarnaast interessant is om ook de looptijd goed in de gaten te houden. Indien u €5.000 wilt lenen en u 4 jaar lang 7% rente dient te betalen, kan dat namelijk een stuk duurder uitpakken dan wanneer u op basis van een looptijd van 3 jaar 7,5% rente dient te betalen. Dat heeft te maken met het feit dat de lening langer blijft lopen, waardoor u 12 maanden extra rente dient te betalen. U kunt een krediet aanvragen door zowel de rente als de looptijd goed in de gaten te houden.

Verklein het risico

Het is tenslotte interessant om het risico voor de bank zo klein mogelijk te maken. U kunt dan voordelig geld lenen, aangezien de kredietverstrekker de rente af zal stemmen op het risico dat zij lopen. Indien u voldoende inkomen tot uw beschikking heeft of u aan de andere kant voor zekerheid kunt zorgen, zal dit betekenen dat u een scherp bedrag voor de lening betaalt. U kunt voordelig geld lenen door het risico te beperken, nadat u een vergelijking heeft gemaakt van de verschillende banken en de rente die ze u vragen.

Overzicht kredietverstrekkers

Voor de aanschaf van grote producten zoals een auto, een verbouwing of renovatie, de aanleg van een tuin of dakkapel en alle soorten producten waarbij de aanschaf een grote uitgave nodig is kunt u een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen bij onderstaande kredietverstrekkers. Deze aanbieders zijn door ons geselecteerd op basis van klanttevredenheid, betrouwbaarheid, service en dienstverlening. Dit zijn Belgische kredietverstrekkers waarbij het in sommige gevallen ook van belang is een Belgische nationaliteit te hebben. Wij raden aan meerdere gratis offertes aan te vragen om zo een helder en duidelijk overzicht te krijgen van de voordeligste leningen. Laat uw lening direct simuleren!

 Overzicht Minilening aanbieders

Het kan altijd voorkomen dat er aan het einde van uw geld een stukje maand overblijft. Niet iedereen kan in tijden van nood bij familie of vrienden aankloppen om even een klein bedrag te lenen. Voor deze momenten zijn er verschillende aanbieders die minileningen verstrekken. Zoals gezegd kunt u een minilening aanvragen tegen een maximale periode van 30-45 dagen. De hoogte van de minilening heeft een limiet van doorgaans €600,-. De looptijd en maximale hoogte van de lening verschilt per aanbieder. Om het makkelijk te maken vind je hieronder een overzicht van minilening aanbieders. Een online offerte aanvragen is heel eenvoudig.

Naast de minileningen heb je ook kredietverstrekkers met een vanaf lening (zie tabel). enkel bij Creditvite.be is het mogelijk om ook een lening aan te gaan indien u schulden heeft!

Geld lenen Belgie
Getagd op: