Je hebt een mooi kapitaal opzij gezet en je zou het graag willen investeren in het buitenland omdat je overtuigd bent om grote rendementen te kunnen behalen? Wat dacht je van een investering in China?

Financiële adviseurs in België en Nederland

Zowel in België als in Nederland kunnen we werken met Financiële adviseurs. Het voordeel is dat onze nationale financiële adviseurs streng gecontroleerd worden door het FMA (in Nederland) en het FSMA (in België). Zij zorgen voor de correcte opvolging van de financiële markten en vennootschappen, dat de informatie die openbaar wordt gesteld correct is en houdt toezicht op:

 • Tussenpersonen van financiële dienstverleners
 • Gedrag van financiële adviseurs en kredietverstrekkers
 • Financiële producten die op de financiële markt worden aangeboden
 • Aanvullende pensioenen die aangeboden worden

Maar dat neemt niet weg dat we in het buitenland geen goede zaken kunnen doen. Er bestaan heel wat betrouwbare financiële adviseurs die veilige mogelijkheden voor je kapitaal kunnen bieden.

***Het meest uitgebreide informatie abonnement voor succesvol beleggen***
Bekijk hier.

 

Investeren in het buitenland

Elke financiële adviseur zal je vertellen dat je je kapitaal het best verdeeld over verschillende financiële investeringsmogelijkheden. Dit noemen we ‘investeringsdiversificatie’. Dat kan men verwezenlijken door het kapitaal te gaan verdelen in de aankoop van aandelen/obligaties, vastgoed, lange termijnspaarrekeningen, pensioenfondsen, aankoop van goud enzovoorts. Maar overzee gaan met je kapitaal brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Daardoor is het geld dat internationaal kan geïnvesteerd worden gelimiteerd.

Investeren internationaal kan door wat met noemt:

 • ‘asset swap’ fonds: Dat komt neer dat je kapitaal steekt in een nationaal fonds die dan het kapitaal voor jou gaat gebruiken om het op de internationale markt te investeren. Wat je krijgt is dus de meerwaarde van het kapitaal die hierdoor gecreëerd wordt bijkomende de opbrengst van de wisselkoers.
 • ‘Exchange-traded’ fondsen: Ook wel ETF of indextracker genoemd. Het grote verschil met het traditioneel verhandelen van aandelen op de beurs, is dat dat deze systemen de beursindex (benchmark) geautomatiseerd worden opgevolgd door handelcomputers door middel van een specifiek algoritme. Het is dus een passief opvolgingsproces waarbij men de index niet probeert te overstijgen maar wel te volgen. Dit geeft een laag risico op kapitaalverlies. Voor meer informatie: Wikipedia. Deze fondsen kan je bekomen via een stockbroker of effectenhandelaar.

Raadpleeg een financieel adviseur voor beleggingen in het buitenland!

Tips beleggen in het buitenland

Welke optie je ook kiest, wil je internationaal gaan investeren zoek daar dan een financieel adviseur die de lokale financiële markt kent. Denk eraan, rendementen worden gecreëerd op lange termijn. Worden hoge rentes beloofd op korte termijn, dan zijn daar ook een hele boel risico’s aan verbonden. Denk maar aan warrants. De effectenhandelaar streeft een rendement na dat 2 tot 3 maal het rendement van de beursindex overstijgt door middel van het hefboomeffect. Deze manier van beleggen is weggelegd voor beleggers die snel en op korte termijn een gokje op de beurs willen wagen. Een goede optie is om te beleggen in grote A-aandelen via een gespreid beleggingsfonds.

Rendement behalen gaat uiteindelijk niet om wie het meeste op korte termijn verdient maar wie op lange termijn het minste verlies in kapitaal draait. Dalen je aandelen met 50% dan moet je dubbel zoveel uit je aandelen halen enkel en alleen om ‘break even’ te draaien. Dus investeer voornamelijk in fondsen waar dat het verlies op rendement het laagst is.

Investeren in China

Waarom zou men wel of niet investeren in China?

Nadelen

 • Bepaalde Chinese aandelen/obligaties lijken niet aantrekkelijk te zijn om in te investeren. Dat komt omdat er op de Chinese markt heel veel gespeculeerd worden met de risicovolle warrants. Investeer je in Chinese fondsen? Kies dan voor een gespreid fonds zoals de ‘Fidelity China Focus A EUR’ of ‘GAM Star China Equity’ bijvoorbeeld.
 • Beleggen in Hong KongHet nadeel is dat China nog altijd een communistische dictatuur heeft. Dat wil zeggen dat heel wat bedrijven nog in handen zijn van de Chinese staat en dus nog steeds invloed heeft op de beurs.
 • Daarnaast heeft China door de introductie van de ‘één kind policy’ nu te kampen met vergrijzing. Deze ouderen steken minder geld in de Chinese economie.
 • De hoge vastgoedprijzen kunnen een negatief effect hebben op de Chinese beurs. Gelukkig kan door de grote economische groei van China de grote schuldenberg uit leningen worden rechtgetrokken.

Voordelen

 • In China wordt er een jaarlijkse economische groei voorspeld van maar liefst 10%. De export van Chinese producten steeg met maar liefst 14% (Bron:ING). Wat betekend dat wanneer men nu aandelen zou kopen, deze na verloop van tijd heel wat geld kunnen opbrengen.
 • Je kan bijvoorbeeld opteren om te investeren in nationale bedrijven die exporteren naar China. Die doen het meestal uitstekend en brengt een laag risico met zich mee zoals BMW autogroep. Zo steeg de export naar China maar met liefst 8,5% op jaarbasis.
 • Het toezicht op de financiële sector wordt verstrengd waardoor fraudeurs minder kans krijgen.

Chinese effectenhandelaar/financieel adviseur

Zoals ik hierboven al heb vermeld, maak gebruik van een financieel adviseur die je kan helpen bij het maken van bepaalde financiële beslissingen.

Een maatschappij waarmee je kan samenwerken is: gloucestergroup.com

 

beleggen in China - financieel adviseur

email: info@gloucestergroup.com

adres: Pearl Oriental Centre, Level 22, 189 Gloucester Road, Wan Chai, Hong Kong

Het bedrijf geeft ook persoonlijk financieel advies op afstand. Natuurlijk zijn er nog heel wat andere spelers op de markt. Op het internetnet kan je al snel een vergelijking maken.

De voor- en nadelen internationale investeringen en effentenhandelaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *