Is het verstandig om in tijden van crisis geld te lenen?

Een simpel en kort antwoord zou zijn dat krediet aangaan op zichzelf niet verstandig is. Echter is geld lenen niet altijd te voorkomen. Afhankelijk van het doel waarvoor u geld dient te lenen, leent u meer of minder. Echter is sparen nog altijd een zeer goede manier om een product te financieren. Is het écht niet mogelijk


om te sparen voor hetgeen waar u het geld voor nodig heeft? Dan zou u alsnog een lening af kunnen sluiten. Om zo goedkoop mogelijk te lenen zijn er een aantal zeer waardevolle tips. In dit artikel kunt u een aantal van die waardevolle tips vinden.

Tips geld lenen 2013

Er zijn een aantal belangrijke tips die u in uw achterhoofd kunt houden om voordelig een lening af te kunnen sluiten. Hieronder volgen een aantal van deze belangrijke tips:

* Heeft u wel écht een lening nodig? Schulden maken is nooit een goed idee, maar wanneer de noodzaak er is en het geld ergens vandaan moet komen dan is een lening een handige oplossing. Grijp echter een lening niet als eerste keus aan. Sparen is nog altijd een stuk voordeliger en verstandiger.

* Wanneer u een lening af gaat sluiten dient u vooraf te weten hoeveel u wilt lenen en welke soort lening u af wilt sluiten. Gaat u voor een doorlopend krediet of gaat u voor

een persoonlijke lening?

* Gaat u voor een eenmalige grote uitgave? Dan is een persoonlijke lening waarschijnlijk een zeer goede keuze. Heeft u vaker wat extra geld nodig of weet u niet precies hoeveel geld u van de lening nodig heeft? Dan kunt u beter een doorlopend krediet kiezen. Laat u adviseren om te bekijken welke lening soort het beste bij u en uw situatie past.

* Vergelijk alle aanbieders met elkaar op het moment dat de vorm duidelijk is. Vraag een offerte aan voor de leningsoort en de hoogte van het gewenste bedrag bij diverse kredietverstrekkers. Op basis van de ontvangen offertes kunt u eenvoudig zien wat de lening zou gaan kosten en wat de voorwaarden van de lening zijn.

* Kijk goed naar de hoogte van de rente, des te hoger de rente van een lening, des te duurder de lening zal zijn. Kies dus de lening die het beste bij u past en ook nog eens een zeer lage rente biedt.


Geld lenen is in tijden van crisis nooit verstandig en wanneer alles goed op de rit is, dan is geld lenen nog steeds niet verstandig. Steek uzelf nooit in de schulden wanneer dit écht niet nodig is. Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent lenen, dan kunt u daarvoor eerst een offerte aanvragen bij diverse kredietverstrekkers. Op basis van die offertes kunt u gericht advies aanvragen omtrent de offerte die u het meeste aanspreekt. Zo mag het misschien niet verstandig zijn om geld te lenen, maar áls u dan toch geld moet lenen. Neem dan voldoende tijd

Crisis en krediet aanvragen
Getagd op: