Waarom een Creditcard verzekeringen nemen? Een kredietkaart of creditcard is een handig betaalmiddel, zeker als je in het buitenland vertoeft of je doet geregeld al wel eens een aankoop op internetwinkels. Maar bij een creditcard kan je ook een verzekering nemen. Deze beschermd je tegen heel wat leed en verliezen. Maar heeft u ook de kleine lettertjes gelezen?


Creditcard verzekeringen aanvragen

Waarschijnlijk zal je denken, waarom moet ik nu nog eens een extra verzekering nemen op een creditcard? Ben ik al niet genoeg gedekt? Wel het is zo dat je in veel gevallen geld kunt terugvorderen wanneer je met een creditcard betaalde. Zoals de annulatie van een reis bijvoorbeeld. Maar het nadeel hier is dat er niet elke verzekering het zelfde is. Je zal dus zeer goed de kleine lettertjes moeten lezen en nagaan welke voordelen je geniet in welke omstandigheden. En we bedoelen dan vooral de uitsluitingsvoorwaarden waarvoor je dan uiteindelijk niet gedekt bent.

Ook de prijzen van de creditcard verzekering kunnen zeer uiteenlopen zijn voor dezelfde inclusiecriteria. We geven hier een voorbeeld weer:

Prijs euro/jaar

Medische bijstand

Bijstand autopech

Annulatie

Verlies Baggage

Accidentiële schade

Belfius Mastercard Platinum

205

x

x

x

x

x

American express Platinum

570

x

x

x

x

x

 

Voor beide creditcards worden dezelfde verliezen of schade gedekt. Toch is de prijs van deze verzekering bij de ‘Belfius Mastercards Platinum’ meer dan dubbel zo goedkoop als de ‘American Express Platinum creditcard’. ‘ING Mastercard Gold plus’ staat op nummer 1 met slechts 160 euro per jaar. De goedkoopste verzekering die we gevonden hebben, is de verzekering bij’ Carrefour Visa Gold’. Deze kost je jaarlijks maar 30 euro per jaar. Het enigste wat hier niet opgenomen is de ‘bijstand bij autopech’. Voor diegene die veel op reis gaan met het vliegtuig, is dit volgens mij een ideaal beschermmiddel voor leed en schade voor, tijdens en na de reis.

Wel moet men natuurlijk de kosten van de Creditcard zelf ook in rekening brengen want ook deze kosten verschillen van kredietkaart tot kredietkaart.

Daarbij worden bij de overkoepelde delen zoals accidentele schade ook nog eens inclusie en exclusiecriteria gehanteerd. Bijvoorbeeld, als u betaalde met een kredietkaart en de spullen worden gestolen, dan is het best mogelijks dat u niets kan terugvorderen wanneer de spullen niet onder geweld gestolen werden (Bron: Netto.tijd.be). Dat lijkt me heel absurd maar het is wel zo. Of onder het tabje ‘medische bijstand’ kan ook heel wat onder verstaan worden. Daarbij zijn deze inclusiecriteria geplafonneerd tot bepaalde bedragen.

Conclusie creditcard verzekeringen

Het bovenstaande voorbeeld is beperkt tot de meest gevraagde dekkingen van de consument. Dikwijls zijn er nog andere inclusiecriteria zoals inkom- en concerttickets, schade aan huurwagens en veel meer. Er is maar één conclusie te trekken. Vergelijk, lees en sluit die verzekering af die het best bij je past. Versta je niet wat er in de contracten gevat zit? Vraag het dan aan de makelaar en liefst nog aan 2 verschillende.


Bron: www.topcompare.be; www.pixabay.com

 

Creditcard verzekeringen: wat houdt dat juist in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *