Informatie over de Creditcard aanvragen

creditcard aanvragen
Creditcard aanvragen online

Bent u erover aan het nadenken om een Creditcard of kredietkaart aan te vragen, maar weet u nog niet zo goed uw weg hierin te vinden? Op deze pagina bieden wij alle informatie over de Creditcard, hoe een creditcard aanvragen en de verschillende soorten Visa en Mastercards en hoe deze te gebruiken.

De Creditcard is het ideale betaalmiddel voor consumenten die het gemak van betalen bij de hand willen hebben. De Visa card is te vergelijken met een Persoonlijke lening, u bezit nu over een bedrag en betaald deze later terug. U sluit dus eigenlijk een lening af op een betaalpas welke achter afgelost zal worden.

Wat is het verschil tussen VISA en MasterCard?

Eigenlijk is er tussen VISA en MasterCard weinig verschil. Beiden worden universeel gebruikt. Het enige verschil zit hem bij specifieke productkenmerken zoals: jaarlijkse kosten, productvoorwaarden en JKP. Het verschil wordt niet bepaald door VISA of MasterCard zelf maar door de individuele banken waar men de kaart aanschaft.

Wat is een Creditcard?

Zoals gezegd is de Creditcard niets meer dan een betaalpas waarmee u aankopen kunt doen die u achteraf aan de kredietmaatschappij terug betaald. De hoogte van uw bestedingsruimte op de betaalpas is net als bij elke andere lening afhankelijk van uw kredietwaardigheid. Hierbij spelen uw inkomen, persoonlijke situatie, overige kosten/leningen en grote rol.

Grote voordelen, en daarmee is tevens ook de populariteit een onderdeel van, is dat de Creditcard overal te gebruiken is. U kunt hiermee betalen in restaurants, winkels, supermarkten, hotels en zo goed als overal op internet/websites. Dit maak de Creditcard natuurlijk een ontzettend handig betaalmiddel omdat je verder geen contact geld meer op zak hoeft te dragen.

De Creditcard wordt tegenwoordig ook wereldwijd geaccepteerd. Het is daarom dat mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan deze manier van betalen wanneer zij op vakantie gaan. Net als bij een betaalpas is er voor het gebruik van de Creditcard ook een pincode nodig.

Zelfs studenten kunnen een creditcard aanvragen.

Welke type kredietkaarten?

Niet elke kredietkaart is hetzelfde. Men zou deze kunnen onderverdelen in verschillende categorieën:

Verschillende type kredietkaarten
 • Kredietkaarten voor studenten: Voor studenten vanaf 18 jaar. Deze zijn exclusief voor studenten met verzekering.
 • Visa-kaart
 • MasterCard
 • Prepaid kredietkaarten
 • Virtuele kredietkaarten
 • Zakelijke kredietkaarten
 • Maestro

Creditcard aanvragen

Creditcard en pinautomaten

Nog een groot voordeel van de Creditcard is dat u ook bij de geld en pinautomaten contact geld kunt opnemen. Ook dit is wereldwijd mogelijk indien de geld/pinautomaat is voorzien van het Visa- of MasterCard-logo. In dit geval kunt u er vanuit gaan dat u veilig geld kunt opnemen van uw bestedingsruimte in binnen en buitenland.

Creditcard

Laatst genoemde is belangrijk onderdeel waar u op moet letten als u besluit om een Creditcard te nemen. Het is aan te raden altijd een abonnement te nemen bij een maatschappij die bekend is. Daarnaast zijn de voorwaarden zeer van belang bij het afsluiten van een Creditcard.

Hierboven vindt u een overzicht van alle Visa Creditcards. Dit zijn de meest betrouwbare, voordelige én milieuvriendelijke creditcards van dit moment!

Kosten betalen in het buitenland

Betaal je in het buitenland met een bankkaart, dan zijn hier altijd kosten aan verbonden. Lees het artikel: Kosten voor betalingen buitenland.

Hoelang duurt een creditcard aanvragen?

Over het algemeen kan een creditcard aanvraag  per post 2 weken duren. Geen bang hebben, je krijgt altijd bericht ook al ben je niet geaccepteerd. Wanneer men zelf bij een kantoor langs gaat, kan de procedure een pak versneld worden maar noch zullen nieuwe klanten minstens een week moeten wachten op antwoord.

Wanneer betaalt men rente?

Wanneer je er in slaagt op het einde van de maand al je rekeningen mooi aan te vullen, dan dient er helemaal geen rente betaald te worden. Wil je echter in delen terug betalen, dan wordt er rente gerekend op het nog openstaande bedrag. Makkelijk dus.

Opgelet! Het is wel niet mogelijk om op elke kredietkaart geld te storten. Dit kan je dan best navragen bij je bank!

Wil je geen rente betalen of in de schuld gaan? Kies dan voor een PREPAID MASTERCARD, zonder BKR toetsing.

Overstappen naar andere Bank!

Wil je een andere creditcard aanvragen bij een andere bank? In principe zijn VISA en MasterCard onafhankelijke betaalmiddelen. Dit is iets wat vele mensen niet weten. Dus stel je hebt een VISA kaart van ING maar je verandert van Bank. Dan is het dus niet noodzakelijk om je VISA kaart te laten schrappen en een nieuwe te kiezen bij een andere bank. Je kan deze dus gewoon overdragen naar een andere bankinstelling. Wel dien je de voorwaarden van de nieuwe bank te accepteren.

Dit geldt wel niet voor specifieke bankkredietkaarten op naam. Die zijn altijd bankgebonden zoals de kredietkaart van de Deutsche Bank.

Saldo opvolgen

Bij een aantal banken zoals ING, is het makkelijk om je saldo van VISA onder ING PC banking makkelijk en snel op te volgen. Dat geld niet voor alle maatschappijen. Informeer je hierover indien dit belangrijk is.

PREPAID Mastercard aanvragen

Wil je graag genieten van de oneindige betaalmogelijkheden van Mastercard maar ga je liever niet in het rood? Dan is een PREPAID Mastercard zeker iets voor u. In plaats van dat je in het rood gaat en het krediet wordt afgeschreven van een zichtrekening, stort je eerst geld op de Mastercard wat je vervolgens kan afhalen. Aangezien je geen krediet aanvraagt is het dus ook niet nodig dat er een BKR toetsing plaats vindt want je leent immers geen geld. Wel kan je net zoals met een gewone Mastercard overal betalen die Mastercard accepteren.

Bij de aanvraag van deze PrePaid Mastercard zit eveneens een aanvullende reisverzekering.

Voor- en nadelen van een creditcard aanvragen

Aan elk voordeel is er ook een nadeel aan verbonden en dat geldt niet anders voor kredietkaarten.

Voordelen

 • Snel cash overal en wanneer je het nodig hebt.
 • voor-en-nadelen-credit-card
  Geen ATM/homebank nodig om betalingen te maken.
 • Lage kostlening wanneer het loongeld er snel aankomt.
 • Bescherming tegen aankopen.
 • Betalen met Creditcard levert kortingen op.
 • Duidelijke jaaroverzichten.

Nadelen

 • Overgebruik van een kredietkaart, leidt vaak tot problemen en mensen hebben het meestal te laat door. Bekijk dus regelmatig je betalingen zodat je niet over je maximale limiet gaat. De afrekening komt dan ook later.
 • Wanneer er niet voldoende geld op de zichtrekening staat om de lening of kost af te betalen, lopen de rentevoeten hoog op. Zorg dat je steeds je rekeningen kan betalen.
 • Verschillende banken bieden creditcards het eerste jaar gratis aan. We noemen dit teaser reclame.

Lees artikel: Consumentenkrediet en zelfbeheersing

Koopt u soms te veel? Moeilijkheden met zelfbeheersing? Als uw antwoord ‘ja’, is, lees dan bovenstaand artikel.

Creditcard opzeggen

U kan uw kredietkaart opzeggen door deze doormidden te knippen en via een aangetekend sturen, de kredietaanbieder op de hoogte te brengen van de schrapping. Bij twijfel, neem contact op met de financiële instelling.