Bureau krediet registratie

Lenen in België kan interessant zijn. Geldverstrekkers in België hebben namelijk geen inzicht in de Nederlandse markt. Het BKR (Bureau krediet registratie, opgericht in 1965) verschiet geen informatie aan België. Dat betekend dat men geen mogelijkheid heeft om je huidige schulden te bekijken. Het is hierdoor


makkelijker om geld te lenen daar, alleen zal de Belgische kredietverstrekker wel vragen waarom jij daar geld komt lenen in plaats van in Nederland. Hierdoor is het belangrijk om van te voren een goed verhaal te hebben om dit te kunnen verklaren. Dat is een mogelijkheid van geld lenen zonder BKR.

91% van de Nederlandse bevolking betaalt zijn rekeningen op tijd.

De vraag is alleen is het wel verstandig geld lenen zonder BKR. Lenen met BKR biedt meer voordelen voor zowel u als de kredietverstrekker. U moet namelijk van te voren al nadenken over het aflossen van uw schulden. Als u schuld bij het BKR bekend staat bent u eerder bereid u schuld of te lossen om andere leningen aan te gaan. Bij leningen zonder BKR kunnen andere partijen niet zien of u schulden heeft en kan u veel meer lenen dan misschien verstandig is voor u.

BKR is een stichting zonder winstoogmerk met een maatschappelijke doelstelling. In het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI), dat BKR beheert, registreren aangesloten organisaties gegevens over afgesloten kredieten en betalingsachterstanden op kredieten. Van hypothecaire kredieten worden alleen betalingsachterstanden geregistreerd.

Bij het bureau krediet registratie staan namelijk alle leningen die u aangaat beschreven. Dit kunnen van abonnementen tot hypotheken zijn. Ze verzamelen alle financiële gegevens over zowel consumenten als zakelijke klanten. Bij het BKR kunt u ook zelf uw eigen registraties opvragen, hierdoor kunt u zelf checken of u bekend bent bij het BKR en waar u een BKR notering heeft staan. Als u bewust bent van uw eigen registratie dan gaat u minder makkelijk de fout in met het lenen van geld. Want


let op! Geld lenen kost geld. Deze slogan van het AFM de financiële waakhond is er namelijk niet voor niets. Een lening afsluiten is erg gemakkelijk en zo gedaan. Alleen het terug betalen moet goed in het oog gehouden worden, zodat u niet met toren hoge kosten zit.

BKR informatie opvragen van uw leningen

Wilt u informatie krijgen over uw BKR registratie? Dat is geen probleem. De opvraging van uw gegevens duurt ongeveer 5 tot 10 werkdagen. Hiervoor heeft u een geldig paspoort, ID of rijbewijs nodig. U kan uw gegevens online inkijken of u ontvangt alle data via de post.

Niet iedereen krijgt zomaar informatie. Kredietverstrekkers dienen zich aan te melden bij de BKR waarop dat zij toegang verleent krijgen tot de gewenste gegevens. Consumenten kunnen enkel eigen gegevens inkijken.

Voor het opvragen van gegevens, gaat u naar volgende website -> BKR REGISTRATIE

Enkele cijfers

Volgens de cijfers van het bureau krediet registratie, nemen het aantal mensen die hun leningen niet meer kunnen betalen, jaarlijks toe. Nu zijn er in het totaal 109.000 mensen die een achterstand hebben in hun hypotheek wat neerkomt op een verdubbeling in 3 jaar.

Hypotheek achterstand BKR

Wel zien we een geleidelijk afvlakking op lange termijn. Het aantal consumenten die er jaarlijks bijkomen met betaalproblemen vermindert gestaag.

Bureau krediet registratie
Getagd op: