Betalingsregeling

Op het moment dat u zelf al ziet dat u bepaalde schulden niet of niet op tijd af kunt betalen, is het belangrijk om direct zelf actie te ondernemen. De meeste mensen maken in dergelijke gevallen de fout om de kop in het zand te steken en te wachten waar het schip uiteindelijk strand, u kunt echter veel problemen voorkomen door tijdig zelf


contact op te nemen met de schuldeiser. Op het moment dat u uw schulden niet meer af kunt betalen, is het belangrijk om direct contact op te nemen met de schuldeiser waarna u de situatie uit kunt leggen.

Betalingsregeling soms lastig te regelen

Niet alle schuldeisers zijn echter even begripvol voor het feit dat u niet kunt betalen, het is dus erg afhankelijk van de soort schuldeiser wat u wel of niet voor elkaar kunt krijgen. De meeste schuldeisers zien ook wel in dat begrip tonen de enige manier is om ervoor te zorgen dat de schulden uiteindelijk toch nog worden afbetaald, de meeste schuldeisers kiezen er dus voor om een betalingsregeling aan u voor te stellen. Bij een betalingsregeling wordt het nog te betalen bedrag verdeeld in verschillende termijnen, de bedoeling is dus dat u elk afgesproken termijn een gedeelte van het bedrag afbetaald.

Betalingsregeling en rente

Het kan zo zijn dat de schuldeiser wel interesse heeft om een betalingsregeling met u aan te gaan, maar dat u naast de
aflossing ook rente moet gaan betalen over het verschuldigde bedrag. Het gebruik van een betalingsregeling om uw schulden af te lossen kan ervoor zorgen dat u alsnog uw schulden op een goede en snelle manier af kunt lossen. Op deze manier kunt u voorkomen dat u uiteindelijk terecht komt in de schuldsanering. De meeste grotere bedrijven zijn erg flexibel als het aankomt op het maken van een betalingsregeling, deze bedrijven bespreken dan ook graag met u de mogelijkheden voor het aflossen van het bedrag, waarna beide partijen alsnog tevreden zijn.

Een volledige videoreeks van Arjan van Oirschot die het zelfde lot ondergaan heeft als u. Wat kunt u van deze videoreeks verwachten?

  • Meer dan 2 uur video uitleg
  • Verteld vanuit eigen ervaring en hoe je er door komt
  • Dit moet u niet doen
  • Wie gaat u helpen?
  • Leuk is het niet, wel makkelijk
  • 36 maanden advies om u erdoor te helpen

Betalingsregeling
Getagd op: