Welke hypotheek?

De 0% rente op een woonkrediet of hypotheek rust enkel op die personen die een variabele lening hebben afgesloten. Hoe komt dat? Deze variabele leningen zijn in België gekoppeld aan Belgische schatkistcertificaten. Deze hebben een looptijd van 1 jaar. De referentie-index wordt maandelijks in het staatsblad gepubliceerd en deze in vanaf deze maand onder 0 gedoken. Hierdoor daalt de variabele rentevoet op de jaarlijks aanpasbare hypotheken en is uiteindelijk geëindigd op nul. Een negatieve rente bestaat niet. Je kan dus geen geld verdienen aan een lening.


Koppels of personen die dus ongeveer in 2005 – 2006 een variabele leningen hebben afgesloten die jaarlijks aanpasbaar is, betalen nu 0,0% rente, net zoals de overheidsdiensten. Dit wil zeggen dat deze mensen op dit moment enkel nog kapitaal aflossen.

Nieuwe hypotheek of woonkrediet?

Hoewel het voor deze personen voordelig was om in der tijd een variabele lening af te sluiten, staan de rentes duidelijk op het laagste punt. Wanneer je nu een hypotheek afsluit voor je woonkrediet, kan je opteren op nu een woonkrediet met vaste rente af te sluiten. Die rentes liggen iets hoger maar kunnen bij wijze van spreken niet echt lager worden. We zitten nu echt in een dalpunt. Dus sluit je nu een lenig af met vaste

Huis - woonkrediet
Woonkrediet

rente, kan je gedurende de hele looptijd van het woonkrediet genieten van weinig rente terugbetaling. Wanneer we weten dat er ook veranderingen komen in de woonbonus vanaf 2015, is dat geen slechte optie.

Hoe snel woonkrediet vergelijken?

Het vergelijken van woonkredieten, neemt veel tijd in beslag. Daarom kun je opteren om tegelijkertijd verschillende hypotheek offertes aan te vragen. Heb je enkele interessante hypotheekverleners gevonden, kan je zelf nog persoonlijke info verschaffen en beslissen welk woonkrediet het best bij je past.

NEDERLAND
rente
Goedkopehypotheek.nlVanaf 2,8%Hypotheek rente
Hypotheek OversluitenHypotheek overschakelen naar voordeligere tarievenKLIK HIER
Zet de stap en schakel over naar een andere hypotheek
Hypotheek-Rentetarieven.nlLening al vanaf 1,10%Hypotheek vergelijken
Bekijk leningvoorwaarden

BELGIE
min.max.rente
Hypotheken.be12500 euro400,000 euro2,40%Hypotheekwinkel.be
onafhankelijkadvies.beop aanvraagop aanvraagop aanvraagHypotheek 2e woning

Betaalt u ook 0% rente op uw hypotheek of woonkrediet
Getagd op: