De belastingaangifte 2015 (inkomsten 2014)

Krijg jij nog een belastingbrief in je brievenbus (op papier) toe en ben je van België? Dan zal je je misschien afvragen wanneer de uiterste datum van de belastingaangifte is voor het aanslagjaar 2015. Die informatie kan je zelf opzoeken op de website van www.taxonweb.be maar we kunnen het je natuurlijk ook gewoon vertellen.

Ingevulde belastingbrief?


Wanneer je als werknemer voor een bedrijf werkt, is het best mogelijk dat je belastingbrief reeds GEDEELTELIJK ingevuld is. Dit wil nog niet zeggen dat deze cijfers correct zijn. Je bent ten allen tijde verantwoordelijk voor de correctheid van de aangifte. Dus ook al stap je naar het belastingkantoor om je brief te laten invullen met bijkomende gegevens, nog is het mogelijk dat jij beboet wordt op eventueel gemaakte fouten aangezien jij getekend hebt. Klinkt misschien onlogisch maar het is zo. Wat je eventueel zou kunnen doen, is handtekenen ‘onder voorbehoud van‘ wanneer een derde partij de aangifte indient. Dat geeft je iets meer speelruimte wanneer problemen optreden maar is nog niet gegarandeerd. Bij bindende contracten is het niet mogelijk deze regel te gebruiken vb: compromis aankoop woning.

Voor de aangifte in 2015 op de inkomsten die je in 2014 verdiend hebt, is de uiterste datum van belastingaangifte op:

BELG papieraangifte indienen 30 juni 2015
BELG via Tax on Web aangifte maken 15 juli 2015
BELG via mandataris online – Tax on Web 29 oktober 2015
geen inwoner papieraangifte indienen 1 oktober 2015
geen inwoner via Tax on Web aangifte maken 15 oktober 2015
geen inwoner via mandataris online – Tax on Web 29 oktober 2015

Belastingadviseur

Wanneer belastingaangifte zelfstandige
Wanneer belastingaangifte zelfstandige

Ben je niet zeker hoe de belastingaangifte in te vullen, dan kan je nog altijd beroep doen op een belastingadviseur. Dat kan iemand van een accountantskantoor zijn die gespecialiseerd is belastingen of je kan naar je belastingkantoor zelf gaan. Opgelet! Wacht niet tot de laatste moment om je aangifte in te dienen. 1 dag te laat = boete betalen gegarandeerd.

Opgelet! Ook hier blijf je weer verantwoordelijk voor je eigen aangifte. Het maakt hier niets uit wie deze ingevuld heeft of advies verleent heeft.

Belastingaangifte zelfstandige wanneer indienen?


Zoals hierboven vermeld, heb je als zelfstandige meer tijd om je je belastingaangifte in te dienen. Dit is enkel wanneer je je boekhouder de aangifte laat indienen met een mandataris online.

Ben je zelfstandige in bijberoep, dan dien je de aangifte in te dienen zoals een natuurlijk persoon/niet zelfstandige. Dit wil zeggen, op papier tot 30 juni 2015 en via Tax on Web tot 15 juli 2015.

Opgelet! Wij zijn geen accountantekantoor noch belastingadviseur. Alle informatie die hierboven staat, dient u zelf te verifiëren. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten.

Belastingaangifte aanslagjaar 2015