Je kapitaal internationaal investeren of laten beheren? Ga dan zeker een financieel adviseur raadplegen die de lokale markten en de mensen in het land kent.

Waarom heb ik een financieel adviseur nodig?

vermogensplanningHeb je al redelijk wat kennis omtrent beleggingen in aandelen en obligaties dan is het toch nog steeds interessant of een financieel adviseur te raadplegen. Enkele redenen voor het aanwerven van een financieel adviseur zijn:

 • Een financieel adviseur helpt je bij het bepalen van het product of een combinatie van producten die het meest geschikt zijn.
 • Kennis van buitenlandse hypotheek bij aankoop van een pand/onroerend goed.
 • Een financieel adviseur kan uitrekenen welke constructie van financiële middelen het hoogste redendement opbrengt.
 • Men houdt rekening met het risicoprofiel van een persoon.
 • Inzichten geven in pensioenplanning op lange termijn.
 • oprichten van een bedrijf in het buitenland.Hoe een financieel adviseur in het buitenland kiezen?

Je hebt verschillende type financiële adviseurs:

 • Je kan naar een lokale bank gaan. Dan zit je meestal met één aanbieder vast hoewel dat sommige banken verschillende type financiële producten kunnen aanbieden.
 • Een financieel adviseur niet verbonden aan een bank, die een reeks financiële producten kan aanbieden die op lange termijn een zo groot mogelijk rendement opleveren. Het is mogelijk dat deze financiële adviseur samenwerkt met:
  • een aantal vaste aanbieders en dus kiest uit producten van deze aanbieders,
  • of dat de financieel adviseur volledig onafhankelijk werkt.

Een financieel planner daarentegen geeft enkel advies en zal nooit zelf een aantal financiële producten afsluiten.

Het voordeel van een financieel planner

Een financieel planner maakt een volledige analyse van je financiële situatie. Daar zit ook de mogelijkheid in van faillissement, overlijden, pensioen, vermogensplanning enzovoorts. Je krijgt eveneens een totaaloverzicht van je inkomen en uitgaven.

Kies je voor een planner, dan is het aan te raden een vergelijking te maken tussen gecertificeerd financieel planners. In Nederland kunnen investeerders op https://ffp.nl/ een gecertificeerd planner zoeken.

Financieel planner in China

Ben je geïnteresseerd in beleggen en investeren in China? Dan kunnen we één van de volgende financiële planners voorstellen: kingstontrading.com en werkt volledig onafhankelijk.

Kingstontrading financieel adviseur

In China een goede adviseur vinden is niet gemakkelijk. Spijtig genoeg is er een onsamenhangend, verwarrend systeem voor financiële regelgeving. Dat is een van de belangrijkste reden waarom Belgische en Nederlandse bedrijven moeite hebben voet aan de grond te krijgen in China. Er is de CBRC (China Banking Regulatory Commission), de PBoC (de People’s Bank of China), de CSRC (China Securities Regulatory Commission) die toezicht probeert te houden over financiële producten.

Het raadgevend comité voor financiële planningnormen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het ‘Institute of Financial Planners’ van Hong Kong en de ‘Financial Planning Association’ van Singapore om grensoverschrijdende certificeringsprogramma’s op te zetten om financiële planners te helpen samen te werken met internationale bedrijven.

Wat is de kostprijs?

Er zijn verschillende mogelijkheden wat de prijsberekening betreft maar het is afhankelijk van planner tot planner. Er kan gewerkt worden met een op voorhand afgesproken bedrag voor het de hele berekening. Of men spreekt een vast uurtarief af.

Voor dat u advies aanvraagt, vraag om een exacte prijsberekening en laat het op papier zetten.

Gaat men internationaal dan is het mogelijk dat het advies gratis blijkt te zijn. Toch werken zij met vaste aanbieders waarvan ze een commissie opstrijken.

 

 

Het belang van een financieel adviseur bij buitenlandse investeringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *