Als Nederlander geld in België lenen? Dat kan maar natuurlijk moet u, als u aan de grens woont, geen lening aanvragen ergens in Oost Vlaanderen van België. Toch niet wanneer u bij een kleine privé kredietverstrekker terecht wilt. Op het internet staat er al wel eens dat het makkelijk is om als Nederlander een Belgische lening aan te vragen. Toch is dat niet helemaal waar. Er zijn dus enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen voordat u in aanmerking kan komen voor een Belgische lening voor Nederlanders.

Voorwaarden Als Nederlander geld lenen in België

In België geldt namelijk geen BKR registratie maar wel een ‘zwarte lijst‘ bij de Nationale Bank van België die je maar beter kan mijden. Kom je op de zwarte lijst te staan, is de kans op eender welke lening nihil geworden. Mogelijk kan u nog wel een minikrediet afsluiten maar sommige vragen een borgsteller. De borgsteller staat dus garant dat de kredietverlener zijn geld terug krijgt. Dat is eigenlijk nooit aan te raden en zeker niet wanneer je een tweede lening neemt. Zorg er steeds voor dat je een lening altijd kan terug betalen. Voor wanbetaling betaal je een pak meer rente en dit na slechts 7 dagen. De rentes beginnen te lopen vanaf 10% interest.

Vaak kunnen banken eisen dat u bijvoorbeeld in België werkt en/of woont. U mag wel nog belastingplichtige zijn in Nederland. Op die manier krijgen banken meer garantie dat ze het uitgeleende bedrag terug krijgen aangezien de Belgische regels gelden op loonbeheer. Hebt u schulden bijvoorbeeld, kan u onder loonbeheer terecht komen en wordt er automatisch maandelijks een bedrag van uw loon afgehouden tot dat u de lening terug betaald hebt. Doen kredietverstrekkers moeilijk, kan u altijd een borgsteller aanbieden maar zoals hierboven vermeld, is dat niet echt aan te raden.

Een Kredietverstrekker die geld leent aan Nederlanders wanneer ze in België een een domicilie hebben: CREDITVITE

>> bekijk website van Creditvite

Geld lenen in België als Nederlander kan eveneens wanneer u vlak tegen de grens van België aan woont. We bereiken hier eigenlijk het omgekeerde. U woont in België maar u wilt toch een Nederlands krediet afsluiten. Dit soort lening noemen we een grensstreekkrediet. Als Nederlander vindt u het waarschijnlijk ook prettiger om via een Nederlandse maatschappij te werken. Een grensstreekkrediet is enkel mogelijk wanneer u binnen 50 km van de Nederlandse grens aan woont en u een Nederlandse werkgever heeft. U moet daarbij een netto loon hebben van min. 1400 euro en ouder zijn als 21 jaar en jonger dan 69 jaar. Let er op dat je eveneens geen negatieve BKR notering mag hebben. Ook zelfstandige ondernemers komen dus niet in aanmerking. Toch geïnteresseerd in een grensstreekkrediet?


Bekijk hier uw gratis offerte

 

Als Nederlander een hypotheek in België afsluiten?

Ook dat kan. U hebt bijvoorbeeld uw droomhuis gevonden. Niet in Nederland maar in België. Toch besluit u in Nederland te blijven werken en u blijft zodanig ook belastingplichtig in Nederland. Dan kan u tot 125% van het aankoopbedrag lenen. Maar uw netto inkomen moet wel voldoende hoog zijn. Aan de hand daarvan wordt berekend wat uw maximaal toegelaten bedrag is dat u kan lenen. Natuurlijk mag u ook niet op de zwarte lijst staan, noch een negatieve BKR hebben.

Aangezien u belastingplichtig in Nederland bent, hebt u eveneens recht ook alle kortingen en voordelen die in Nederland gelden. U kan dus uw hypotheekrente aftrekken en ingeven in uw belastingopgave. Daarbij is het betalingen van uw belastingen in Nederland goedkoper dan in België.


Als Nederlander geld lenen in België