Aflossingsvrije lening

Je kan de aflossingsvrije lening een beetje vergelijken met doorlopend krediet of persoonlijke lening. De aflossingsvrij krediet wordt meer gezien als verantwoord lenen als die andere twee. Er zit dan ook een groot verschil in de leningen. Aan de ene kant logische anders zouden er niet zoveel verschillende soorten kredieten zijn. Bij doorlopend krediet en een persoonlijke lening is er meestal vooraf afgesproken waarvoor het geld gebruikt moet worden. Bij een aflossingsvrij krediet kan je dit zelf gaan


bepalen. De naam heeft de aflossingsvrije lening te danken aan het feit dat er niet iedere maand of jaar een bepaald bedrag moet worden afgelost. Je betaald alleen maar rente. Deze is meestal al lager, maar ook al zou deze gelijk zijn. Je betaald bij een aflossingsvrije lening minder rente per maand.

Periode voor de aflossingsvrije lening

De meeste mensen sluiten een aflossingsvrije lening voor een periode van 5 jaar af. Je hoeft dan pas na 5 jaar te beginnen met aflossen. Je kan indien nodig ook van tevoren een andere tijdsbestek afspreken. De meeste aflossingsvrije leningen gaan na de afgesproken periode over in doorlopend krediet. Je kan dus beter wel aflossen om hoge rentes en verplicht aflossen te voorkomen. Wil je voorkomen dat jouw aflossingsvrije lening wordt veranderd in een doorlopend krediet. Ga in gesprek met de kredietverstrekker. Het kan zijn dat de aflossingsvrij lening verlengd kan worden. Er zal door de kredietverstrekker gekeken worden naar uw huidige situatie en op basis van deze gegevens kan je in aanmerking komen voor een hernieuwde aflossingsvrije lening.

Wat is het maximaal te lenen bedrag?

Je wilt voordat je een krediet wilt gaan afsluiten vaak weten hoeveel je kan opnemen. De kredietverstrekker zal hiervoor verschillende gegevens willen weten. Ten eerste hebben ze jouw persoonlijke gegevens nodig. Tevens wil de kredietverstrekker graag weten hoeveel maandlasten en inkomsten je hebt om een verantwoord leenbedrag te kunnen afspreken. Het is namelijk zo dat


je iedere maand genoeg geld moet overhouden zodat de verschuldigde rente betaald kan worden. De belangrijkste gegevens zijn dan ook het verschil tussen lasten en inkomen. De verstrekker zelf zal ook uit gaan van verhoudingen tussen hypotheeklasten en het inkomen. Uiteindelijk komt het neer op dat je kan lenen op basis van hoeveel geld je maandelijks overhoudt.

Zou je in de toekomst meer geld gaan verdienen is een krediet niet onverstandig. Andersom bij verlies van baan of dergelijks kan een aflossingsvrije lening je behoorlijk in de problemen werken.

Bron; www.aflossingsvrijelening.com

Aflossingsvrije lening
Getagd op: